Overslaan en naar de inhoud gaan
Veelgestelde vragenWaar vind ik betrouwbare informatie over vaccineren?

Waar vind ik betrouwbare informatie over vaccineren?

Wij vinden het als GGD Hart voor Brabant belangrijk dat zwangeren en kinderen zich laten vaccineren. Maar vaccineren is niet verplicht. Lukt het jou om een goede, afgewogen keuze te maken over vaccineren? Of heb je vragen? Op deze webpagina vind je links naar informatie over vaccins en vaccineren. Heb je na het lezen nog vragen? Maak dan een afspraak met een van onze jeugdartsen of jeugdverpleegkundigen.

Informatie over vaccineren en het Rijksvaccinatieprogramma

Op het internet is veel informatie te vinden over vaccineren. Helaas zijn niet alle websites gebaseerd op wetenschappelijke informatie.

  • Het RIVM biedt betrouwbare informatie over de prikken in het Rijksvaccinatieprogramma: Website Rijksvaccinatieprogramma
  • Het RIVM heeft een speciale pagina voor ouders die aarzelen. Je vindt hier antwoorden op veelgestelde vragen en links naar andere websites.
  • Via de Vaccinatie Twijfeltelefoon kun je jouw vragen over coronavaccinatie of over het HPV vaccin stellen. De telefoonlijn wordt bemand door ervaren medisch studenten. Bij moeilijkere vragen nemen de studenten contact op met artsen uit verschillende disciplines.

Heb je vragen over de vaccinatie tegen corona? Kijk dan op deze website bij onze coronainformatie.

Afspraak maken bij onze GGD

Heb je na het lezen van de informatie nog vragen of twijfels? We gaan er graag met je over in gesprek. Zo kun je zelf de keuze maken die bij jou en je kind past. Bespreek jouw vragen met onze jeugdarts of jeugdverpleegkundige. Bel ons voor een afspraak: 088 368 7100. Of maak gebruik van ons contactformulier voor een terugbelverzoek.