GGD Hart voor Brabant
Geplaatst op: 22-12-2020 om 14:21 uur
Laatst gewijzigd op: 14-07-2021 om 17:51 uur

vaccinatie tegen het coronavirus

In 2021 worden miljoenen Nederlanders gevaccineerd om het coronavirus eronder te krijgen. Inwoners van onze regio kunnen hiervoor onder andere terecht bij GGD Hart voor Brabant.

GGD Hart voor Brabant heeft acht vaccinatielocaties in de regio:

 • Veghel: De Amert 605
 • Den Bosch in de Brabanthallen aan de Diezekade 2
 • Tilburg in het Willem II stadion aan de Goirleseweg 34 
 • Boxmeer in Sportcentrum 't Hoogkoor aan de Koorstraat 1 
 • Berghem, gemeente Oss, in Sportcentrum Berghem aan de Osseweg 38A in Berghem
 • Waalwijk aan de Gompenstraat 37
 • Uden aan de Prior van Milstraat 14a
 • Boxtel in Sportcomplex de Braken aan de Braken 1a

afspraak inplannen coronavaccinatie

Maak je afspraak via coronavaccinatie-afspraak.nl en log in met DigiD. Je krijgt drie keuzes voor een afspraak. Soms kun je niet kiezen voor een prikplek bij jou in de buurt. Er zijn dan veel mensen die tegelijk een afspraak maken. Staat er geen geschikte plek bij? Maak je afspraak dan op een later moment. Telefonisch een afspraak inplannen kan ook via 0800 7070.

veelgestelde vragen

Je hebt vast al veel gelezen en gehoord over het vaccineren tegen het coronavirus. Al deze informatie zorgt misschien voor de nodige vragen. Kijk op deze pagina voor de meest gestelde vragen over het vaccin en de vaccinatieafspraak. 

Meer informatie over vaccinatie

 • Alle informatie over vaccinatie vind je op de website van de Rijksoverheid
 • Voor vragen over het coronavaccin kun je contact opnemen met het landelijke informatienummer  0800 1351
 • Heb je een kwetsbare gezondheid en heb je vragen over jouw specifieke situatie in relatie tot het vaccin? Neem dan contact op met jouw huisarts.
 • Bekijk hier de officiële bijsluiters coronavaccins

Registratie van vaccinaties

Het EU Digitaal Corona Certificaat (DCC) is het officiële coronavaccinatiebewijs. Dit maakt het mensen straks makkelijker om binnen de Europese Unie te reizen tijdens de coronapandemie. In Nederland wordt dit onderdeel van de CoronaCheck app. Hiervoor is het belangrijk dat je gegevens goed geregistreerd zijn in de database van de GGD of in MijnRIVM.

Bekijk hieronder de veelgestelde vragen over het Eu Digitaal Corona Certificaat en de CoronaCheck app.

Heb je vragen over CoronaCheck?

Neem contact met ons op via de helpdesk  0800-1421 (gratis).
Bereikbaar van maandag t/m zondag 08.00 – 20.00 uur.
Of stuur een e-mail naar: helpdesk@coronacheck.nl

Hoe controleer ik of mijn vaccinaties zijn geregistreerd?

Je kunt dit op twee manieren controleren:

 • Controleer je gegevens in de database van de GGD via www.coronavaccinatie-afspraak.nl
  Na het inloggen met je DigiD klik je op de optie ‘mijn vaccinatiegegevens inzien’. De gegevens die hier staan, worden gebruikt voor het Digitaal Corona Certificaat (DCC).
 • Controleer je gegevens in MijnRIVM via www.mijn.rivm.nl/coronavaccinaties
  Ook hiervoor log je in met je DigiD. Deze gegevens worden ook gebruikt voor het EU Digitaal Corona Certificaat (DCC).

Lees hier meer over het Digitaal Corona Certificaat (DCC).

Wat als mijn gegevens niet in MijnRIVM staan? 

Voor het digitale coronacertificaat worden ook de gegevens opgehaald uit de database van de GGD. Als je gegevens goed in de database van de GGD staan, maakt het niet uit als je vaccinaties (nog) niet bij RIVM geregistreerd staan. Controleer daarom altijd je gegevens via www.coronatest.nl, mijn vaccinatiegegevens inzien.

Mijn gegeven staan niet in MijnRIVM, hoe komt dat?

 • Het kan enkele weken duren voor je vaccinatie in het overzicht staat.
 • Misschien heb je geen toestemming gegeven om jouw vaccinatiegegevens met het RIVM te delen.
 • Misschien heb je je eerder laten uitschrijven uit de registratie.

Mocht je hierover vragen hebben, in MijnRIVM vind je onder het kopje 'contact' meer informatie waar je terecht kunt met je vraag. 

Ik heb corona gehad en ben maar 1x gevaccineerd Krijg ik dan wel een digitaal coronacertificaat?
Ja. Je hebt dit aangegeven bij het maken van je corona-afspraak, daarom is er maar 1 afspraak voor je gepland. Dit staat automatisch geregistreerd in de database van de GGD. Lees hier meer over op de website van de Rijksoverheid.
Is mijn eerdere positieve testuitslag wel goed geregistreerd?
Je kunt dit controleren op www.coronatest.nl. Log in met DigiD en kies voor ‘Ik wil de uitslag weten’. Hier krijg je direct je laatste testuitslag te zien.

Let op: heb je meerdere coronatesten gehad, scroll dan tot onderaan de pagina, daar kun je doorklikken naar alle testuitslagen.
vaccineren en reizen naar het buitenland
Hieronder vind je meer over informatie over reizen naar het buitenland. VWS werkt aan een fraudebestendig vaccinatiebewijs: het Digitaal Corona Certificaat (DCC). Het is overigens niet noodzakelijk om het gele boekje aan te schaffen als je op vakantie wilt. Lees hier meer over op de website van Rijksoverheid. Kijk op www.wijsopreis.nl om te achterhalen welke voorwaarden een land stelt aan het inreizen. 

Vaccinatiebewijs

 • Wat is het officiële vaccinatiebewijs voor reizen naar het buitenland?
 • Waar kan ik de registratie van mijn vaccinaties inzien? Kijk op deze pagina onder het kopje 'Registratie van vaccinatie'.
 • Hoe krijg ik een herstelverklaring? Herstelverklaringen van corona komen vanaf 1 juli 2021 digitaal beschikbaar in de CoronaCheck app. Je haalt deze zelf op in de CoronaCheck app, op dezelfde manier als waarop je een negatieve test ophaalt. Je krijgt een herstelverklaring vanaf de 12e dag na een positieve test. De test mag niet ouder zijn dan 180 dagen. Voor reizen met een herstelverklaring in Europa geldt alleen een positieve PCR-test van minimaal 12 en maximaal 180 dagen oud. Een positieve antigeentest kan daar niet voor gebruikt worden.

Gele boekje

 • Krijg ik een stempel in het gele boekje? Sinds maandag 7 juni 2021 stempelen wij op alle vaccinatielocaties van GGD Hart voor Brabant in het gele vaccinatieboekje, als je daar op de vaccinatielocatie om vraagt. Dat kan tijdens je vaccinatieafspraak of achteraf. Voor registratie achteraf kan je gewoon binnenlopen op een van onze vaccinatielocaties. In dat geval is er dus geen afspraak nodig. Kijk hier voor meer informatie. 

Planning

Reizen naar het buitenland