GGD Hart voor Brabant

Hiv, PeP en PrEP

Ben je gewaarschuwd of heb je risico gelopen op een hiv-infectie? Wil je een besmetting met hiv voorkomen door het gebruiken van PrEP? Neem dan nu telefonisch contact met ons op.
Bel voor een afspraak: 0900 369 69 69
Werkdagen van 08:30 tot 17:00 uur
Geplaatst op: 22-07-2019 om 14:46 uur
Laatst gewijzigd op: 14-10-2019 om 16:19 uur

Wanneer moet ik mij laten testen?

Van alle nieuwe hiv-infecties wordt het overgrote deel overgedragen door mannen die zelf niet weten dat ze hiv hebben. Heb jij onveilige seks gehad en maak je je zorgen over een hiv-infectie? Neem dan zo snel mogelijk contact op met de GGD. Hoe sneller je een infectie opspoort en behandelt, hoe beter dat is voor je gezondheid.

Je kan bij de GGD terecht als je:

  • als man seks hebt met mannen
  • afkomstig bent uit een land waar hiv veel voorkomt.
PrEP: bescherming tegen hiv

PrEP is een pil waarmee je kunt voorkomen dat je hiv oploopt. Het is dus een hiv-preventiepil. PrEP is veilig én effectief.

Helaas hebben wij maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Deze plaatsen vullen wij aan de hand van landelijk opgestelde voorwaarden. Een professional zal telefonisch aan de hand van deze criteria voor PrEP en het risico op hiv bepalen wat het vervolgbeleid zal zijn.

Het kan zijn dat wij mensen afwijzen voor een versnelde intake. Aan het einde van het jaar hebben wij een overzicht van alle resterende plekken en nemen dan opnieuw contact met iedereen op over het vervolgbeleid.

Wij hebben de afgelopen tijd iedereen op de wachtlijst telefonisch benaderd en zijn druk bezig met het inplannen van intakes. Ben je nog niet gebeld? Geef je dan opnieuw op voor de wachtlijst en controleer hierbij goed je telefoonnummer.

Meld je aan voor de wachtlijst

Vervolgconsult

Ben je al bij ons onder behandeling voor PrEP? Neem dan telefonisch contact met ons op. Bel naar  0900 369 69 69 voor het maken van een vervolgconsult.

Hiv voorkomen? 5 vragen over PrEP

 
Risico op hiv gehad? Start direct met een PEP-behandeling!

Pep is een medicijn bedoeld voor mensen die daadwerkelijk risico hebben gelopen op een hiv-infectie. Bijvoorbeeld omdat je anale seks hebt gehad zonder condoom. PEP bestaat uit een kuur met hiv-remmers van vier weken. Het is belangrijk dat je zo snel mogelijk na het risicomoment begint, maar uiterlijk binnen 72 uur. Hiermee verklein je de kans dat hiv zich in jouw lichaam nestelt.

Heb jij risico gelopen op een hiv-infectie? Bel dan naar 0900 369 69 69 (werkdagen van 08:30 tot 17:00 uur). Buiten kantoortijden kun je contact opnemen met de huisartsenpost.

Hoe werkt een PEP-behandeling?