Overslaan en naar de inhoud gaan
Veelgestelde vragenMijn kind heeft moeite met taal. Mag hij vaker naar de peuterspeelzaal?

Mijn kind heeft moeite met taal. Mag hij vaker naar de peuterspeelzaal?

Leren praten verloopt bij ieder kind in ongeveer dezelfde stappen. Het gaat van brabbelen naar woorden en hele zinnen. Het tempo waarin dit gaat, is bij ieder kind verschillend. De omgeving, bijvoorbeeld een peuterspeelzaal, kan soms helpen als het kind wat moeite heeft met taal.

Maak je je zorgen over de taalontwikkeling van je kind? Of is er iets anders waarvoor je denkt dat je kind meer dagen peuterspeelzaal nodig heeft? Bespreek dit met het consultatiebureau of op de peuterspeelzaal.

Iedere gemeente heeft eigen afspraken over het aantal dagdelen dat een kind vaker naar de peuterspeelzaal mag om de ontwikkeling te stimuleren. Ook zijn er per gemeente voorwaarden die bepalen welke kinderen vaker naar de peuterspeelzaal mogen. Om in aanmerking te komen voor meer dagen of dagdelen peuterspeelzaal, heb je een VVE-verklaring nodig. De jeugdverpleegkundige of jeugdarts bespreekt met je of jouw kind voldoet aan de voorwaarden van de gemeente. Bel ons om een afspraak te maken op werkdagen tussen 08:30 en 17:00 uur op 088 368 7100.

Tips om je kind te helpen praten kun je hier vinden:

Een vragenlijst om te kijken of je kind een normale taalontwikkeling heeft kun je hier vinden: