GGD Hart voor Brabant
Geplaatst op: 08-03-2016 om 12:12 uur
Laatst gewijzigd op: 16-01-2019 om 16:13 uur

Publicaties

GGD Hart voor Brabant nieuwsbrief

De GGD Hart voor Brabant houdt opdrachtgevers, samenwerkingspartners en ketenorganisaties via een nieuwsbrief op de hoogte van lopende projecten en initiatieven.
Bekijk onze nieuwsbrieven

Specials

De GGD Hart voor Brabant brengt meerdere keren per jaar specials uit rondom een actueel thema. Lees onze laatste uitgaven.

Programma 'Nu Niet Zwanger'

Verpleegkundig specialist Connie Rijlaarsdam ontwikkelde in 2014 in Tilburg het programma 'Nu Niet Zwanger'. Ontstaan vanuit haar eigen ervaring in de praktijk. Het programma helpt kwetsbare ouders om in deze fase van hun leven géén kind te krijgen. Op vrijwillige basis, met een proactieve persoonlijke benadering en maatwerk. Met preventie als sleutelwoord, een programma recht in het hart van onze GGD-missie.
Meer informatie over het programma

De Wijk GGD’er

Het aantal meldingen van verwarde of overspannen mensen neemt landelijk toe. Ook in de gemeente Vught. Het gaat meestal om klein menselijk leed en/of medische problemen. Dan is aandacht en zorg op maat nodig. Om dit goed te organiseren, startte de gemeente Vught het pilotproject de Wijk GGD’er. En met succes! Lees het evaluatieverslag van deze pilot of maak gebruik van de werkwijzer voor gemeenten.

Resultaten TBYD 2008 - 2016

Resultaten alcoholproject Think Before You Drink, 2008 - 2016 (PDF, 3,4 MB)

GGD infectieziekten: jaarimpressie 2017

Geen lange tabellen met cijfertjes, maar een korte beschrijving van een aantal bijzonderheden in het werk van ons team infectieziektenbestrijding. Aan de hand van een aantal casussen, onderzoeken en activiteiten een impressie van het team infectieziekten van het afgelopen jaar. Jaarimpressie 2017

Boek E-Health voor iedereen, positieve gezondheid en zorg op maat

Het boek onder redactie van Ulco Schuurmans, arts Maatschappij & Gezondheid is samengesteld voor zorgaanbieders, GGD’en en overheden; beleidsmakers en onderwijsinstellingen.

Meer informatie en bestellen

Magazine Dag van de publieke gezondheid

Wat hebben resistente bacteriën, gezonde steden, zelfredzame vluchtelingen en verwarde mensen met elkaar gemeen? Ze kwamen allemaal aan bod op de Dag van de publieke gezondheid 2016, die de GGD Hart voor Brabant op 9 juni organiseerde. Gezondheidsbescherming centraal!
Lees het magazine 'Gezondheidsbescherming centraal' online

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Bekijk eerdere mailings.