Overslaan en naar de inhoud gaan
InwonersNieuwsTweede locatie voor prikken zonder afspraak in Den Bosch

Tweede locatie voor prikken zonder afspraak in Den Bosch

Sinds woensdag 3 november vaccineert GGD Hart voor Brabant zonder afspraak tegen corona in Sociaal Cultureel Centrum De Helftheuvel in Den Bosch. Vanaf de start was de locatie drukbezocht. Zo druk dat besloten is om in Den Bosch een twee locatie te openen voor prikken zonder afspraak. Vanaf donderdag 25 november kunnen inwoners uit Den Bosch en omgeving ook terecht in Sociaal Cultureel Centrum De Schans.

Helftheuvel druk bezocht

Inwoners uit Den Bosch en omgeving bezochten afgelopen weken massaal de priklocatie in de Helftheuvel. Op drie prikdagen (3, 10 en 17 november) werden er bijna 1.100 coronavaccinaties gezet. Daarom werd in Den Bosch gezocht naar een tweede locatie voor prikken zonder afspraak. Deze werd gevonden in Sociaal Cultureel Centrum De Schans.

Iedere donderdag vrije inloop in Wijkcentrum De Schans

Wie nog niet is gevaccineerd tegen corona kan vanaf donderdag 25 november wekelijks tussen 10.00 uur en 15.00 uur terecht in De Schans aan de Troelstradreef 160 in Den Bosch. De GGD Hart voor Brabant vestigt zich de komende weken op deze locatie zodat meer mensen zich alsnog kunnen laten inenten tegen het coronavirus. Op deze priklocatie is er keuze tussen twee vaccins: Janssen en Pfizer. Na de eerste vaccinatie met het Pfizer-vaccin wordt een tweede afspraak ingepland. Bij Janssen volstaat één prik.

Prikken mét afspraak ook nog steeds mogelijk

Naast het prikken zonder afspraak kan er ook nog steeds mét afspraak worden gevaccineerd. Inwoners uit Den Bosch en omgeving kunnen hiervoor terecht in het corona-vaccinatiepunt in het Jeroen Bosch Ziekenhuis. Maandag 18 oktober opende GGD Hart voor Brabant deze locatie en sindsdien weten inwoners de weg naar dit corona-vaccinatiepunt goed te vinden.

Prikken zonder afspraak ook in andere gemeenten nog mogelijk

Ook op andere locaties in het werkgebied van de GGD Hart voor Brabant zoals Berghem, Boxtel, Uden, Tilburg, Veghel en Waalwijk kunnen inwoners de komende tijd nog zonder afspraak terecht voor een coronaprik. Op www.ggdhvb.nl/prikkenzonderafspraak is een volledig overzicht van alle locaties en data te vinden. Let op: de openingstijden verschillen per locatie.

Het laatste nieuws

Linsey den Dulk-Dik wint AJN AIOS-prijs

Mijn kind
Linsey den Dulk mocht vandaag de AJN AIOS-prijs in ontvangst nemen voor haar inzending ‘Medisch handelen door d...

Samen goed op weg om ‘gezond gewoon te maken’: terugblik 2023 en ambities voor 2025

Publicaties
De jaarstukken 2023 (jaarverslag en jaarrekening 2023) én de begroting voor 2025 zijn gepubliceerd. Een terugbl...