Overslaan en naar de inhoud gaan
InwonersNieuwsCoronaTestlocatie Uden sluit na 4 augustus haar deuren

Testlocatie Uden sluit na 4 augustus haar deuren

De enige ‘drive in’ testlocatie van GGD Hart voor Brabant in Uden gaat sluiten. Dit is een locatie waar men met de auto binnenrijdt en vanuit de auto getest wordt. De laatste testdag is op 4 augustus 2022. Na die datum is afname van de PCR-test bij de GGD alleen nog mogelijk bij de testlocaties in Den Bosch, Tilburg en Cuijk.

“Naast het feit dat het huurcontract voor deze locatie afloopt hebben wij ook besloten om alleen nog maar te testen op locaties waar mensen naar binnen lopen om getest te worden. Dit zijn de zogenaamde walk-in locaties. Voordeel van een walk-in locatie ten opzichte van een ‘drive in’ locatie is dat de ruimte voor zowel burgers die zich komen laten testen, als onze eigen medewerkers aangenamer is en in het najaar en de winter beter verwarmd kan worden”, aldus Madelon de Graaf, coördinator testen Programma Corona GGD Hart voor Brabant.

Een zelftest is de norm
Het advies is om bij coronaklachten of contact met iemand die corona heeft een zelftest te doen. Voor sommige groepen blijft het advies om te testen met een PCR-test bij de GGD. Dit zijn zorgmedewerkers, mensen die wonen in een verpleeghuis of in een andere instelling met kwetsbare personen (70+ of met een ernstige afweerstoornis), mensen die thuis wonen en naar een dagbesteding gaan en mensen die geen zelftest kunnen doen, ook niet met hulp. Het blijft voorlopig mogelijk om te testen bij de GGD voor een herstelbewijs. Dit kan bijvoorbeeld nodig zijn om te reizen.

Het laatste nieuws

Linsey den Dulk-Dik wint AJN AIOS-prijs

Mijn kind
Linsey den Dulk mocht vandaag de AJN AIOS-prijs in ontvangst nemen voor haar inzending ‘Medisch handelen door d...

Samen goed op weg om ‘gezond gewoon te maken’: terugblik 2023 en ambities voor 2025

Publicaties
De jaarstukken 2023 (jaarverslag en jaarrekening 2023) én de begroting voor 2025 zijn gepubliceerd. Een terugbl...