Overslaan en naar de inhoud gaan
InwonersNieuwsMijn kindR-Newt Kids en GGD Hart voor Brabant introduceren ‘Let’s Meet’ in Tilburg

R-Newt Kids en GGD Hart voor Brabant introduceren ‘Let’s Meet’ in Tilburg

Elk kind verdient een goede start! GGD Hart voor Brabant en R-Newt Kids werken samen en organiseren nu bijeenkomsten voor alle (aanstaande) ouders en verzorgers die behoefte hebben aan het ontmoeten van andere ouders. Tijdens Let’s Meet kunnen zij praten over alles wat ze als (aanstaande) ouder meemaken en tijdens het ouderschap op hun pad komt. Want het ouderschap kan soms best zwaar en uitdagend zijn. Voor ouders is het fijn om met andere vaders en moeders te kletsen en om vragen te stellen aan professionals. Met die gedachte hebben GGD Hart voor Brabant en R-Newt Kids het project Let’s Meet bedacht. Op 28 oktober is de aftrap.

Wat is Let’s Meet?

Tijdens de Let’s Meet-groepen kunnen ouders en/of verzorgers elkaar ontmoeten. Terwijl de kindjes samen spelen, leren de ouders elkaar kennen en praten ze met elkaar over het ouderschap. Bij Let’s Meet zijn er altijd professionals aanwezig die graag vragen beantwoorden, steun bieden, informatie geven en eventuele onzeker-heden wegnemen.
Ook als de baby nog in de buik zit ben je van harte welkom bij de Let’s Meet-groepen. De aftrap van Let’s Meet is op vrijdag 28 oktober, van 13.00 tot 16.00 uur bij basisschool Hubertus. Tijdens een speciale Halloween-activiteit gaan de Let’s Meet-medewerkers samen met ouders en kinderen gezellig bakken. Deelname aan alle activiteiten is gratis. Bevalt het je toch niet zo goed? Dat geeft niets! Je zit nergens aan vast.

Een goede voorbereiding op de basisschool

Let’s Meet bereidt kindjes voor op de kinderopvang of basisschool. Door structuur te bieden en ze te laten wen-nen aan het spelen met andere kinderen, bereiden we de kinderen goed voor op de basisschool.

Elkaar steunen

“In de eerste mooie jaren maakt een kind veel ontwikkelingen door. Dit maakt het ook een spannende tijd met veel vragen. Precies daarom nodigen we ouders uit om deel te nemen aan Let’s Meet. Wij zijn er voor alle ou-ders en vinden het belangrijk dat zij van elkaar kunnen leren en elkaar steunen”, aldus GGD-projectleider Laura Schuts.

Let’s Meet vindt plaats op verschillende plekken in Tilburg, op verschillende momenten. Wil je precies weten waar en wanneer? Kijk dan op de website www.r-newt.nl/lets-meet voor meer informatie.

Het laatste nieuws

Plan vanaf 15 oktober je coronaprik

Corona
Dit najaar kan iedereen met een kwetsbare gezondheid een coronaprik halen. Je mag altijd zelf bepalen of je de ...
Plan vanaf 15 oktober je coronaprik

Samen mentaal sterker tijdens FIX IT FEST

Gezond leven
Op 29 september 2023 vond van 12.30 tot 18.00 uur het FIX IT FEST plaats, georganiseerd door het Innovatienetwe...
Samen mentaal sterker tijdens FIX IT FEST

Nieuwe tool ggdomgevingsadvies.nl live

Gezonde Leefomgeving
De nieuwe website ggdomgevingsadvies.nl is live. Deze website verbindt het sociale en ruimtelijk domein en maak...
Nieuwe tool ggdomgevingsadvies.nl live