Overslaan en naar de inhoud gaan
InwonersNieuwsCoronaPlan vanaf 15 oktober je coronaprik

Plan vanaf 15 oktober je coronaprik

Dit nieuws is verouderd. Kijk voor actuele informatie op www.ggdhvb.nl/corona

Dit najaar kan iedereen met een kwetsbare gezondheid een coronaprik halen. De coronaprik is alleen nodig voor mensen die ernstig ziek kunnen worden van het coronavirus of voor mensen die kwetsbaren verzorgen. De GGD biedt de prikken tegen corona van oktober tot eind december. Je mag altijd zelf bepalen of je de prik wilt halen of niet. De prik is gratis en je krijgt de prik in je bovenarm.⁠ Vanaf 15 oktober kun je zelf een afspraak maken via www.planjeprik.nl. Heb je geen DigiD of bel je liever? Bel dan naar 0800 70 70.

Nieuw vaccin voor betere bescherming

De GGD gebruikt dit najaar het aangepaste mRNA-vaccin: Omicron XBB.1.5. Met dat vaccin ben je beter beschermt tegen de varianten van corona die nu rondgaan in Nederland.

Wie krijgt een uitnodiging voor de coronaprik?

  • ⁠Mensen van 60 jaar of ouder krijgen thuis een brief van het RIVM. In die uitnodiging staat beschreven hoe je een afspraak kunt plannen, verzetten of afzeggen. Heb je de brief gemist? En wil je de coronaprik? Maak een afspraak bij de GGD via www.planjeprik.nl of bel naar 0800 70 70.
  • Mensen tussen de 18 en 59 jaar die ieder jaar een uitnodiging voor griepprik krijgen van de huisarts zijn ook welkom om een coronaprik te halen bij de GGD. Je krijgt geen brief thuis. Wil jij de coronaprik? Maak een afspraak bij de GGD via www.planjeprik.nl of bel naar 0800 70 70

Ik val buiten de doelgroep, kan ik toch een prik krijgen?

Val je buiten de doelgroep, maar zorg je voor mensen die wel in de doelgroep vallen? Dan kom je vaak ook in aanmerking voor de coronaprik. Kijk op de website mijnvraagovercorona.nl voor meer informatie.

Ik kan niet naar een GGD-priklocatie komen

Kun je door ernstige ziekte of beperking niet naar een GGD-priklocatie komen? Bel dan naar de GGD via 0800 20 77. We kijken samen met jou naar een oplossing.

Meer informatie

Het laatste nieuws

Doe jij iets terug voor weldoeners?

Als vaste steun en toeverlaat geeft Eric zijn buren op hun oude dag het gevoel er nog steeds te mogen zijn. Eri...

Aankondiging najaarsronde coronaprik 2024

Corona
Van 16 september tot december 2024 volgt er een corona najaarsronde. Lees meer over wie er welkom is voor de co...