Overslaan en naar de inhoud gaan
InwonersNieuwsCoronaHeropening vaccinatielocatie Brabanthallen in Den Bosch

Heropening vaccinatielocatie Brabanthallen in Den Bosch

GGD Hart voor Brabant zet de boostercampagne in de hoogst mogelijke versnelling. Dit doen we naast het testen, bron-en contactonderzoek en fijnmazig vaccineren om de vaccinatiegraad te verhogen. We schalen steeds meer op voor het zetten van de boosterprik. Om inwoners van Den Bosch en omgeving dichtbij huis te kunnen vaccineren, heropenen we de vaccinatielocatie in de Brabanthallen in Den Bosch.

Brabanthallen uitermate geschikt voor grote groepen mensen

Vanaf 1 februari tot 1 september maakte GGD Hart van Brabant al gebruik van de Brabanthallen voor het uitvoeren van de massavaccinatie. Begin september werden de deuren gesloten omdat de Brabanthallen met de toen geldende coronaregels hun locatie weer in kon zetten voor evenementen. Op dit moment is het aantal besmettingen hoog en ontstaan er nieuwe virusvarianten die ons land bereiken. Dit zorgt voor nieuwe corona maatregelen en maakt het organiseren van evenementen soms lastig. Daarom was er binnen de Brabanthallen weer ruimte voor een vaccinatielocatie. GGD Hart voor Brabant keert graag terug op deze plek omdat deze locatie uitermate geschikt is voor het vaccineren van grote groepen mensen vanwege de ruime parkeergelegenheid en goede logistiek. De gehuurde ruimte in de Brabanthallen wordt op korte termijn ingericht als priklocatie. Zodra het mogelijk is om hier een afspraak te maken, zullen we inwoners hierover via onze eigen kanalen informeren.

Tot einde jaar vier vaccinatielocaties in Den Bosch

Inmiddels hebben we in Den Bosch tot einde van dit jaar vier locaties waar mensen gevaccineerd kunnen worden. In het Jeroen Bosch Ziekenhuis wordt maandag, woensdag en vrijdag op afspraak geprikt. Inwoners kunnen hier terecht voor een 1e en 2e prik of 3e prik voor mensen met een ernstige afweerstoornis. We zien dat dit een plek is waar veel gebruik van wordt gemaakt. Dat geldt ook voor Sociaal Cultureel Centrum Helftheuvel. Hier kunnen inwoners zonder en met afspraak terecht voor de 1e of 2e coronaprik. Ook in Sociaal Cultureel Centrum De Schans wordt er gevaccineerd. Deze locatie is iets minder druk bezocht dan de Helftheuvel. Mocht iemand nog een 1e of 2e prik willen halen dan kun je in De Schans snel terecht. Kijk voor data en tijden op www.ggdhvb.nl/prikkenzonderafspraak