InwonersNieuwsGezond levenTrommel zonder rommel

Trommel zonder rommel

Het begin van het nieuwe schooljaar is een mooi moment om weer gezond van start te gaan! Met de actie Trommel zonder Rommel proberen we zoveel mogelijk ouders aan te moedigen om de lunchtrommel op een gezonde manier te vullen. Kinderen die gezond eten en drinken zitten lekkerder in hun vel, hebben meer energie en kunnen dus beter presteren op school.

Gezond, makkelijk en niet duur

Voor de actie is er een lunchtrommelboekje gemaakt. Hierin staan allerlei leuke tips, weetjes en voorbeelden over hoe je op een gezonde manier de lunchtrommel kunt vullen. Het boekje laat zien dat gezond ook zeker makkelijk kan zijn, en niet veel hoeft te kosten. Er worden tips gegeven voor een gezonde lunch en er staan ook voorbeelden in van een gezonde pauzehap of traktatie. Daarnaast laat het boekje ook zien dat water drinken belangrijk is.

Lokale samenwerking

De campagne is een initiatief van GGD Hart voor Brabant. In de regio Hart van Brabant doen alle gemeenten mee met deze actie. Zo kun je het boekje vanaf september tegenkomen bij de consultatiebureaus, bibliotheek, kinderdagverblijven, scholen en supermarkten. Doe je ook mee?

Download Trommel zonder rommel

Het lunchtrommelboekje is gemaakt door GGD Zuid-Holland Zuid, JOGG Zuid-Holland Zuid, Jong JGZ en het Voedingscentrum. Dit jaar wordt het boekje gedeeld in alle (JOGG) gemeenten in de regio Hart van Brabant.