Overslaan en naar de inhoud gaan
InwonersNieuwsCoronaEfficiënter testen in Tilburg

Efficiënter testen in Tilburg

Meer straten, verruimde openingstijden, nieuw personeel opleiden en efficiënter werken. Dat is wat er op dit moment wordt ingezet om de stijgende testvraag bij te houden. Er is een sterkte stijging in het aantal positieve testuitslagen die weer voor meer testaanvragen zorgt. Daarnaast is er een groei van 40 tot 80% per week van de testvraag in het primair en secundair onderwijs.

Opschalen in teststraten en uren

Vorige week zijn de testlocaties aan de Ledeboerstraat in Tilburg en aan de Hambakenwetering in Den Bosch uitgebreid met extra straten. Met als resultaat dat er in Tilburg aan de Ledeboerstraat nu 17 teststraten in gebruik zijn. Dat zijn er 7 meer sinds de start van deze testlocatie eind december 2021. De testlocatie aan de Hambakenwetering in Den Bosch ging naar 14 straten. Daarnaast testten we sinds vrijdag 14 januari iedere dag een uur langer door en schalen we verder op door ook in de avonden open te gaan. Doordat we enerzijds opschalen in teststraten en in uren, zetten we anderzijds personeel efficiënter in. Daarom is besloten om de testlocatie op de Ringbaan West te sluiten. Door de nieuwe werkwijze en opschaling worden oude records verbroken. Nog nooit zijn er in het werkgebied van GGD Hart voor Brabant zoveel testen op een dag uitgevoerd.

Maximale labcapaciteit bereikt

De explosieve groei in testvragen zorgt ervoor dat we de maximale labcapaciteit hebben bereikt. Door een limiet in laboratoriumcapaciteit kunnen alle GGD’en niet verder opschalen. Vanaf volgende week gaan mogelijk ook commerciële testaanbieders testen afnemen, maar tot die tijd kan het voorkomen dat mensen langer moeten wachten op een test.

Testen met afspraak

Iedereen die zich wil laten testen, kan een testafspraak maken. Dat kan via telefoonnummer 0800 1202 of online met DigiD via www.coronatest.nl. We vragen iedereen om op de aangegeven afspraaktijd te komen, niet eerder en niet later. Dit om wachtrijen te voorkomen. Neem altijd je identiteitsbewijs, mondkapje en afspraakbewijs mee. Kijk voor meer informatie over testen op deze pagina of op Rijksoverheid.nl.