InwonersNieuwsDonderdagmiddag: Kans op smog

Donderdag in de namiddag kans op smog

Op donderdag 25 augustus 2022 is er in de provincies Limburg en Noord-Brabant kans op smog door ozon. Naar verwachting is de luchtkwaliteit in de middag en avond “slecht”. Mensen die gevoelig zijn voor smog kunnen hier last van hebben. Blijf zoveel mogelijk binnen als je hier gevoel voor bent en beperk zware lichamelijke inspanning. Dit geldt vooral in de namiddag en vroege avond, omdat de lucht dan het meest verontreinigd is.

Gezondheidsklachten door smog

Smog door ozon kan leiden tot een toename van luchtwegklachten, zoals hoesten en kortademigheid, verergering van astmaklachten en afname van de longfunctie. Ook kan irritatie aan ogen, neus en keel voorkomen. Mensen met luchtwegaandoeningen, kinderen en ouderen zijn vaker gevoelig voor smog.

Ozonverwachting voor komende dagen

Er wordt verwacht dat de ozonconcentraties vrijdag lager zullen zijn door de instroom van koelere lucht uit het noordwesten. Vanaf vrijdag 26 augustus wordt er voorlopig geen smog verwacht.

De belangrijkste tips om klachten te voorkomen:

  • drink voldoende
  • vermijd inspanning

Lees meer

Het laatste nieuws

Ouderavond Check It Out in Boxmeer

Ouderavond project 'Check it out' zeer gewaardeerd door ouders van deelnemende scholen in Gemeente Land van Cuijk. De ouderavond is onderdeel van een project dat richt zich op preventie van…