Overslaan en naar de inhoud gaan
InwonersNieuwsCoronaBoostervaccinatie 12 tot en met 17 jarigen

Boostervaccinatie 12 tot en met 17 jarigen

Vanaf vandaag kunnen jongeren van 12 tot en met 17 jaar vrijwillig een afspraak maken voor een boosterprik.

De vaccinatie wordt aangeboden in plaats van aanbevolen. Daarom ontvangen jongeren geen uitnodiging. Zij of hun ouders/verzorgers dienen telefonisch contact op te nemen met het Landelijke Call Center om een afspraak in te plannen.

Weloverwogen keuze

Voor het ontvangen van een boostervaccinatie is ‘informed consent’ nodig. Dit betekent dat de GGD-medewerker bij het maken van de afspraak aan de jongere vraagt, of de jongere deze keuze weloverwogen heeft gemaakt. 16 of 17-jarigen mogen zelf beslissen of zij zich willen laten vaccineren. Jongeren onder 16 jaar beslissen samen met hun ouders of verzorgers over vaccinatie.

Vaccin & interval

Jongeren krijgen het BioNTech/Pfizer-vaccin. Dit is goedgekeurd door het Europees Geneesmiddelen Agentschap (EMA). De EMA vindt BioNTech/Pfizer voldoende veilig en effectief als boostervaccinatie voor jongeren van 12 tot en met 17 jaar.
Let op: de boosterprik kan pas gegeven worden minimaal 3 maanden na de tweede basisvaccinatie of doorgemaakte coronabesmetting.

Afspraak inplannen

Jongeren of hun ouders/verzorgers kunnen telefonisch een afspraak maken voor de booster. Dit kan via het Landelijke Call Center via 0800-7070. Dit nummer is 7 dagen per week bereikbaar van 08.00-20.00 uur. Vrije inloop is niet mogelijk.