Overslaan en naar de inhoud gaan
InwonersNieuwsCoronaStudenten ROC Tilburg aan de slag op vaccinatielocaties

Studenten ROC Tilburg aan de slag op vaccinatielocaties

Werkervaring opdoen én meehelpen op de vaccinatielocaties. Dat doen studenten van de opleiding MBO2 Dienstverlening van ROC Tilburg. Vanaf volgende week helpen 19 studenten mee als administratief medewerker op de vaccinatielocaties van de GGD Hart voor Brabant. Door de enorme opschaling voor de boostercampagne zijn deze hulptroepen meer dan welkom.  

Leren in echte praktijksituaties

Door aan de slag te gaan als administratief medewerkers in de vaccinatielocatie betekent dat de studenten waardevolle werkervaring kunnen opdoen. Paul de Wilde, docent economie van ROC Tilburg: “Wat ik terugkrijg van deze studenten, is dat ze het heel mooi vinden om een aandeel te kunnen leveren in deze pandemie. Dit is ervaring die hen motiveert voor het vak, dat vind ik nog het mooist.” Mark Kroese, projectleider Vaccineren van de GGD Hart voor Brabant, vult aan: “Het is ontzettend leuk dat we nu studenten Dienstverlening vanuit ROC Tilburg aan boord hebben. Het gaat om eerstejaars studenten die al wat in hun mars hebben. Het is een prachtige aanvulling in deze fase van hun opleiding om onderdeel te zijn van onze vaccinatie-organisatie. Een win-winsituatie. Wij zijn blij en trots dat ze ons komen helpen deze periode.”

Training

De studenten gaan zelfstandig aan de slag in de vaccinatielocaties. Als administratief medewerker of als host. Zij voldoen aan de eisen die GGD Hart voor Brabant stelt aan medewerkers en worden goed ingewerkt en gescreend. Deze week volgen zij een training tot administratief medewerker op de vaccinatielocatie in Veghel. Docent Paul de Wilde: “Niet voor niets is de praktijk de beste leerschool. Onze studenten zijn nu in de gelegenheid deze unieke kans met beide handen aan te grijpen.”

Het laatste nieuws

Meeste Brabanders blij met buren

Onderzoek
Hoe denken Brabanders over het contact met hun buren? Het algemene beeld: Brabanders zien en spreken elkaar op ...
Meeste Brabanders blij met buren

Najaarscampagne coronaprik van start op 2 oktober

Corona
GGD Hart voor Brabant vaccineert vanaf maandag 2 oktober 2023 weer tegen corona. Kijk op mijnvraagovercorona.nl...
Najaarscampagne coronaprik van start op 2 oktober

Start onderzoek ‘Beleving van de leefomgeving 2023’

Onderzoek
31.000 inwoners uit gemeenten binnen de invloedssfeer van het vliegveld in Eindhovent ontvangen een uitnodiging...
Plaatje met kaart kaart rondom Eindhoven airport