Overslaan en naar de inhoud gaan

Hulp en ondersteuning

Boeken en apps

Boek: Perfecte moeders bestaan niet
Lees in dit boek over veel voorkomende problemen waar moeders tegenaan lopen na de bevalling. Veel informatie maar ook praktische tips en oefeningen. Zeer bruikbaar in je dagelijkse leven als kersverse moeder.
Boek en app: How about mom
Met onder anderen informatie, oefeningen, tips en cursussen voor moeders in het eerste jaar na de bevalling.
App: WellMom
Bedoeld voor zwangere vrouwen die de kans op een depressie na de zwangerschap willen afhouden. Met tips en hulpmiddelen om positiever te denken en stress te verminderen.

Websites

Mentaal Vitaal
Op deze website vind je veel informatie over mentale fitheid en postpartum depressie. Je vindt er tips en oefeningen om mentaal vitaal te blijven. Of over hoe je met een postpartum depressie omgaat.
Snel beter in je vel
De website “snel beter in je vel” biedt korte online cursussen zoals beter slapen, minder stress en minder piekeren.
Mirro
Volg betaalde e-healthmodules zoals beter slapen, relatieproblemen, piekeren, depressieve gevoelens, angst en paniek. Ook is er een e-healthmodule voor werkende moeders.

Contact en ondersteuning

MIND Korrelatie
Voor anonieme hulp en ondersteuning bij psychische klachten kun je contact opnemen met MIND Korrelatie. Zij zijn bereikbaar via telefoon, whats-app of e-mail.
Buurtmama’s
Met Buurtmama’s vind je andere moeders bij jou in de buurt. Ideaal als je ervaringen wil uitwisselen. Of gewoon eens gezellig een kop koffie of thee wil doen bij jou in de buurt. Zo ontdek je dat anderen tegen dezelfde dingen aanlopen en dezelfde onzekerheden hebben.

Aanbod GGD Hart voor Brabant

De roze wolk is tijdelijk buiten gebruik MamaKits Midden-Brabant
Zit jij niet op een roze wolk na de geboorte van je kindje? Moeders uit Alphen/Chaam/Baarle-Nassau, Dongen, Goirle, Heusden, Hilvarenbeek, Loon op Zand, Oisterwijk en Waalwijk kunnen terecht bij: Mamakits.
Stevig Ouderschap
Stevig Ouderschap biedt opvoedondersteuning aan aanstaande ouders en ouders die net een kind hebben gekregen.
 

Mama’s@Home
Mama’s@Home zijn online bijeenkomsten met verschillende zorgverleners en andere vrouwen die net bevallen zijn. De online community is gratis, veilig en makkelijk te volgen vanuit je eigen huis!

Ben je benieuwd wat er in jouw gemeente of regio georganiseerd wordt? Vraag hiernaar aan een van onze jeugdverpleegkundigen op jouw consultatiebureau.