Overslaan en naar de inhoud gaan

2-weken afspraak

Deze eerste afspraak is bij je thuis of op het consultatiebureau met de jeugdverpleegkundige in de tweede week na de geboorte van je baby en duurt ongeveer 1 uur. We bespreken hoe het thuis gaat en doen lichamelijk onderzoek. Natuurlijk is er ruimte om je vragen te beantwoorden.

Welkom op het consultatiebureau

Tijdens deze afspraak bespreken we:

Tijdens deze afspraak onderzoeken we de fontanel, ademhaling, (kleur van de) huid, navel en als het nodig is wegen we je kindje.

Het gezondheidsdossier

Belangrijke informatie schrijft de jeugdverpleegkundige in een dossier dat wij speciaal voor jouw kind aanmaken. Er gelden strenge privacyregels rond dit dossier. Het is alleen in te zien door ouders/opvoeders en de betrokken jeugdartsen en jeugdverpleegkundigen. Als ouder/opvoeder kan je online bijvoorbeeld groeigegevens zien, een verslag van de jeugdverpleegkundige of jeugdarts lezen en je afspraken verzetten.

Naar het ouderportaal

Wat neem je mee of leg je klaar?

 • Verslag van de kraamzorg
 • Eventueel overdrachtsformulier van het ziekenhuis
 • Omslagdoek
 • Schone luier(s)
 • Luierdoekjes

Wat zie je op deze leeftijd?

 • Regeldagen

  Rond de tweede week na de geboorte hebben baby’s vaak regeldagen. Op deze dagen vraagt je baby vaker om voeding op een dag en kan het ritme helemaal anders zijn. Dit is heel normaal en betekent niet dat er iets mis is met je kindje of de (borst)voeding.

 • Krampjes

  Rond de eerste maand tot zo’n 6 weken na de geboorte krijgen baby’s vaak last van krampjes. Is je baby ontroostbaar?Heeft je baby geen honger of een vieze luier en is je baby niet moe? Dan zijn krampjes vaak de oorzaak. Na 3 tot 4 maanden gaan de meeste krampjes gelukkig vanzelf over.

 • Geel zien

  De meeste baby’s worden een paar dagen na de geboorte een beetje geel, ongeacht hun eigen huidskleur. Sommige baby’s blijven wat langer geelzien. Meestal is dit onschuldig. Als je baby bij deze afspraak nog geel ziet, plannen we een extra controle.

Veiligheid

Je baby ontwikkelt zich snel. Lees op de website www.kinderveiligheid.nl wat jij kan doen om je baby te beschermen én te helpen zodat hij zich goed kan ontwikkelen.

Zo kan je bijvoorbeeld meer lezen over veilig slapen van je baby om wiegendood te voorkomen en veilig dragen. Of hoe je jouw kindje veilig mee kunt nemen in de auto of op de fiets.

Afspraak verzetten

Wil je jouw afspraak verzetten? Bel ons dan via 088 368 7100.