GGD Hart voor Brabant
Geplaatst op: 11-01-2021 om 16:23 uur
Laatst gewijzigd op: 26-04-2021 om 15:43 uur

coronavaccinatie voor thuiswonende 60-plusser

De groep thuiswonende ouderen vanaf 60 jaar komt vanaf begin februari aan de beurt voor het krijgen van een coronavaccin. De volgorde van uitnodigen is van oud naar jong: eerst krijgen 85-plussers een uitnodiging. daarna 75-plussers enzovoort. Dit heeft de landelijke overheid zo bepaalt.

De volgorde van vaccineren is door de overheid bepaald. Meer informatie over deze volgorde vind je hier.

Uitnodiging

Zodra een deel van de groep thuiswonende mobiele ouderen aan de beurt is, ontvang je van het RIVM een uitnodiging. Hier hoef je niets voor te doen. In de uitnodiging staat een telefoonnummer dat je kunt bellen voor het maken van een afspraak.

Locatie

Voor de meeste ouderen geldt dat ze terecht kunnen bij een van de vaccinatielocaties van de GGD. GGD Hart voor Brabant heeft de volgende vaccinatielocaties in de regio:

 • Veghel aan de Amert 605
 • Den Bosch in de Brabanthallen aan de Diezekade 2
 • Tilburg in het Willem II stadion aan de Goirleseweg 34
 • Boxmeer in Sportcentrum 't Hoogkoor aan de Koorstraat 1
 • Berghem, gemeente Oss, in Sportcentrum Berghem aan de Osseweg 38A in Berghem
 • Waalwijk aan de Gompenstraat 37 
 • Uden aan de Prior van Milstraat 14a (vanaf 28 april 2021)
 • Boxtel in Sportcomplex de Braken aan de Braken 1a (vanaf half mei 2021)

Alle vaccinatielocaties zijn zeven dagen per week geopend van 09.00 uur tot 17.00 uur.

 Mocht je echt niet mobiel genoeg meer zijn, dan kun je de huisarts vragen om te vaccinatie te geven. Voor mensen van 90 jaar of ouder beoordeelt de huisarts of iemand voldoende mobiel is om naar de vaccinatielocatie te gaan. mocht iemand niet voldoende mobiel zijn, dan vaccineert de huisarts.

We kunnen ons voorstellen dat je al heel veel vragen hebt over de vaccinatie, zoals over de veiligheid van het vaccin. Op de website van de Rijksoverheid vind je allerlei informatie over de Covid-19 vaccinatie.

Kan ik nu al een afspraak maken voor het halen van een prik?
Zodra je aan de beurt bent, krijg je vanzelf via de post een uitnodiging voor het maken van een afspraak met daarbij een telefoonnummer dat je kunt bellen.
Kan ik bij de GGD Hart voor Brabant een afspraak maken?
Voor het maken van een afspraak voor de vaccinatie moet je bellen naar het landelijke telefoonnummer. Dit telefoonnummer staat in de uitnodigingsbrief die je van het RIVM of de huisarts ontvangt.
Moet ik bij de GGD zijn voor het halen van een prik?

Ouderen die zelf goed naar een locatie kunnen komen, kunnen vanaf februari terecht bij een van de vaccinatielocaties van de GGD. Ouderen die niet mobiel zijn, kunnen de prik krijgen via de huisarts. Je kunt pas een afspraak maken zodra je een uitnodiging hebt ontvangen. In de uitnodiging staat het telefoonnummer van de afsprakenlijn.

Ben ik verplicht om een coronavaccin te halen?
Vaccinatie is altijd jouw eigen keuze. Het vaccin wordt gratis beschikbaar gesteld, er zijn voor jou geen kosten aan verbonden.
Wat moet ik meenemen naar de afspraak?

Voor je afspraak op de vaccinatielocatie moet je het volgende meenemen:

 • uitnodigingbrief
 • afspraakbevestiging
 • ingevulde gezondheidsverklaring
 • identiteitsbewijs

De medewerker aan de telefoon stelt je bij het maken van de afspraak diverse vragen over jouw gezondheid. Deze vragen zijn bedoeld om goed in te kunnen schatten of het voor jou veilig is om de vaccinatie te krijgen. Na het maken van de afspraak ontvang je een afspraakbevestiging met daarbij een gezondheidsverklaring. Neem die dus mee naar de vaccinatielocatie.

op welke locatie kan ik terecht voor coronavaccinatie?

Bij het maken van de afspraak krijg je te horen welke locaties beschikbaar zijn.

GGD Hart voor Brabant heeft acht vaccinatielocaties in de regio:

 • Veghel: De Amert 605
 • Den Bosch in de Brabanthallen aan de Diezekade 2
 • Tilburg in het Willem II stadion aan de Goirleseweg 34 
 • Boxmeer in Sportcentrum 't Hoogkoor aan de Koorstraat 1 
 • Berghem, gemeente Oss, in Sportcentrum Berghem aan de Osseweg 38A in Berghem
 • Waalwijk aan de Gompenstraat 37
 • Uden aan de Prior van Milstraat 14a (vanaf 28 april 2021)
 • Boxtel in Sportcomplex de Braken aan de Braken 1a (vanaf half mei 2021)

Alle vaccinatielocaties zijn zeven dagen per week geopend van 09.00 uur tot 17.00 uur.

Waar vind ik informatie over de veiligheid van het vaccin?
Op de website van de Rijksoverheid vind je meer informatie over de veiligheid van het vaccin. Vind je het prettig om nadere toelichting te krijgen? Bel dan met het landelijk call center, telefoonnummer 0800 – 1351.
Wat te doen als je klachten hebt op de dag van de afspraak?
Mocht je corona-achtige klachten krijgen, dan kun je helaas niet naar de vaccinatielocatie komen. Maak dan een nieuwe afspraak via het landelijke telefoonnummer. Dit is hetzelfde telefoonnummer als in de uitnodigingsbrief staat.
Welke bijwerkingen kan ik verwachten?
Zoals bij elk vaccin kunnen bijwerkingen ontstaan. De meeste bijwerkingen treden snel na de vaccinatie op en zijn dus tijdens de onderzoeken al ontdekt. Bekende bijwerkingen tot nu toe zijn pijn op de plek van de prik, vermoeidheid, hoofdpijn en koorts. De bijwerkingen duren vaak een dag tot een paar dagen, net als bij de griepprik. Meer informatie over bijwerkingen lees je op de website van de Rijksoverheid.
Hoe veilig is de vaccinatielocatie?
Wij zorgen ervoor dat je op de vaccinatielocatie voldoende afstand kunt houden. Wij hebben de looproutes coronaveilig ingericht. Voor iedereen geldt een mondkapjesplicht en dat je met corona gerelateerde klachten niet moet komen.
Ik heb snel last van een vaccinatie. Wat moet ik doen?
Op de locatie zijn er gediplomeerd verpleegkundigen en artsen aanwezig en ook is er een nazorgruimte waar je 15 minuten (of zo lang als nodig is) na de prik kunt verblijven. Geef bij de ontvangst ter plekke aan dat je snel reageert op een vaccinatie.
Ik ben bang voor naalden. Wat moet ik doen?
Op de vaccinatie locatie zijn gediplomeerd verpleegkundigen en artsen aanwezig die jou kunnen helpen bij je angst. Geef bij ontvangst ter plekke aan dat je angstig bent. We maken dan samen een inschatting of de aanwezige arts het beste de prik kan geven.
ik heb bepaalde gezondheidsklachten. moet ik dit melden?
Het is verstandig als je bij het maken van de afspraak aangeeft welke gezondheidsklachten je hebt. Ook stellen we ter plekke nog enkele vragen over je gezondheid voordat we de prik geven. We maken dan een inschatting of de aanwezige arts het beste de prik kan geven.
ik word binnenkort geopereerd. moet ik de prik uitstellen?
Ja als je binnen 2 dagen NA de vaccinatie wordt geopereerd moet je de vaccinatie uitstellen. Het beste maak je dan een afspraak zodra de operatie achter de rug is.
ik krijg bloed toegediend. mag ik gevaccineerd worden?
Ja dit mag. Het Coronavaccin bevat geen levend viraal materiaal. Er hoeft zowel voor als na toediening van bloedproducten geen rekening te worden gehouden met een tussenpauze.
Ik heb een stollingsstoornis. Moet ik dit melden?
Het is verstandig als je dit aangeeft bij het maken van de afspraak voor de vaccinatie. Ook adviseren wij je om te overleggen met je behandelend arts voordat je de prik komt halen. Je behandelend arts moet toestemming geven voor de vaccinatie. Meld dit ook altijd bij de ontvangst ter plekke. De aanwezige arts zal dan met jou overleggen en de prik geven.
ik heb corona gehad. mag ik gevaccineerd worden?
Ja, mensen die Corona hebben gehad, kunnen gewoon gevaccineerd worden. De vaccinatie kan de antistoffen in je lichaam juist een boost geven. Wel raden we aan om te wachten met de prik tot je helemaal beter bent of om minimaal 4 weken na ontstaan van je klachten de prik te komen halen.
ik ben positief getest op corona. mag ik gevaccineerd worden?
Als je positief getest bent op corona en je hebt geen klachten, dan wacht je met het krijgen van de prik tot 4 weken nadat je positief bent getest op corona. Dus heb je vandaag gehoord dat je corona hebt, maar je hebt geen klachten. Plan dan een afspraak in voor de vaccinatie voor over 4 weken. Mocht je namelijk na de vaccinatie verkoudheidsklachten of griepklachten krijgen dan weten we dat deze niet met corona gerelateerd zijn.
Krijg ik een bewijs van vaccinatie?

Nadat je de prik hebt ontvangen, krijg je een registratiekaart mee waarop staat met welk vaccin je bent geprikt. Wij printen dit ter plekke uit.

Sinds kort is het voor burgers die gevaccineerd zijn bij een GGD mogelijk om zowel op het EU Digitaal Corona Certificaat (DCC) als in MijnRIVM.nl te zien dat men gevaccineerd is, wanneer men gevaccineerd is en welk vaccin men heeft ontvangen.

Dit is uiteraard alleen het geval als je toestemming hebt verleend om jouw gegevens te delen met het RIVM. Heb je geen toestemming gegeven? Dan komen jouw gegevens wel in het EU Digitaal Corona Certificaat en de CoronaCheck-app, maar niet in MijnRIVM.

Hoe controleer ik of mijn vaccinaties goed geregistreerd staan?

Ben je bij de GGD gevaccineerd, dan kan dit op verschillende manieren:

 • Controleer of jouw gegevens goed op de registratiekaart van jouw vaccinatie staan. Is dit het geval, dan kun je ervan uitgaan dat uw gegevens goed in onze database staan. De registratiekaart komt namelijk uit CoronIT.
 • Via www.coronavaccinatie-afspraak.nl kunt je jouw vaccinatieafspraken inzien. Ga naar ‘Mijn vaccinatiegegevens inzien’ en log in met je DigiD. Je ziet hier jouw openstaande en afgeronde afspraken. Klopt dit overzicht? Dan staan jouw afspraken goed geregistreerd bij de GGD.
 • Wanneer je toestemming hebt gegeven om jouw gegevens met het RIVM te delen, dan kunt u ook in MijnRIVM kijken via www.mijn.rivm.nl/vaccinaties. Ook hier log je in met jouw DigiD.

Kloppen de gegevens, zoals je geboorte- of vaccinatiedatum, niet? Neem dan contact op met de landelijke GGD-lijn op 0800 - 5090.