Veelgestelde vragen over onderwerp

 • Vaccinatie en daarna een positieve coronatest, hoe kan dit?

  Je kunt geen corona krijgen door het vaccin. De vaccins bevatten geen coronavirusdeeltjes. De vaccinatie heeft geen invloed op coronatesten (PCR en antigeenzelftest) om de infectie met COVID-19 op te sporen. Als een coronatest positief is, ben je besmet door corona. Dit komt dus niet door de vaccinatie.

 • Welke coronaprik heb ik nodig en hoe kan ik een coronaprik halen?

  Kijk voor deze informatie op de website van rijksoverheid

 • Waar haal ik de coronavaccinatie en waar de griepprik?

  De coronavaccinatie haal je bij de GGD. De griepprik en pneumokokkenprik haal je bij de huisarts. Mensen die jonger zijn dan 60 jaar en die behoren tot de griepprikgroep (zie https://www.rivm.nl/griep-griepprik/griepprik/voor-wie-is-griepprik), kunnen bij de GGD online een afspraak maken voor een herhaalprik tegen corona. Zij ontvangen hiervoor een uitnodiging via de huisarts.

 • Hoe zit het met de uitnodigingen voor verschillende prikken (Covid-19, griep en pneumokokken)?

  Dit najaar kan iedereen een extra coronavaccinatie halen. Kwetsbare groepen en ouderen worden eerst uitgenodigd voor de herhaalprik. Dit is dezelfde doelgroep als de doelgroep van de griepprik. Hierdoor kan het voorkomen dat mensen kort op elkaar of tegelijkertijd de uitnodiging voor de griepprik en de coronavaccinatie krijgen.

 • Is het veilig om de coronavaccinatie én de griepprik te krijgen?

  Ja. Ons afweersysteem kan op meerdere ziekteverwekkers of vaccins tegelijk reageren. Het is dus veilig om de covidvaccinatie én de griepprik (en pneumokokkenprik) op dezelfde dag of kort na elkaar te krijgen.

 • Ik wil een herhaalprik met Janssen of Novavax, Kan dat?

Het laatste nieuws

Gezond leven

Wat is het imago van GGD Hart voor Brabant?

Om aan de missie te voldoen, is het belangrijk dat GGD Hart voor Brabant een goede bekendheid én een goed imago heeft. Inwoners moeten weten wanneer en waarom zij bij…