GGD Hart voor Brabant
Geplaatst op: 28-05-2020 om 13:06 uur
Laatst gewijzigd op: 14-04-2021 om 12:46 uur

Coronatest

Wij hebben speciale teststraten ingericht om te testen op corona. De teststraten zijn per auto of fiets te bereiken en zijn te vinden in Cuijk, Den Bosch, Tilburg en Uden. De testen worden alleen afgenomen na het maken van een afspraak via het landelijke telefoonnummer of via de website met je DigiD.

Kan ik getest worden?

Iedereen met milde klachten die passen bij het coronavirus kan bij de GGD getest worden op COVID-19. Voorbeelden van milde klachten die passen bij het coronavirus zijn verkoudheidsklachten zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen en keelpijn, hoesten, verhoging of koorts, plotseling verlies van reuk of smaak of beide zonder neusverstopping.

Je kan zonder tussenkomst van een arts een afspraak maken via het landelijke telefoonnummer 0800 1202. Dit geldt ook voor mensen die al eerder getest konden worden, zoals zorgpersoneel, leerkrachten en mantelzorgers.

Wat gebeurt er tijdens de coronatest?

Tijdens de test nemen wij met een wattenstaafje keel- en/of neusslijm af. Dit wattenstokje wordt naar een microbiologisch laboratorium gestuurd. Onderzoekers kunnen vanuit dit wattenstokje opmaken of je op dit moment besmet bent met COVID-19. Wij testen niet op antistoffen en kunnen dus ook niet zien of je al eerder besmet was.

Hoe krijg ik de testuitslag?

Wij streven ernaar om je testuitslag binnen 48 uur telefonisch door te geven. Tot die tijd blijf jij in isolatie. Heb je koorts en/of ben je benauwd, dan moet iedereen in jouw huishouden thuisblijven.

Geplaatst op: 01-07-2021 om 16:11 uur
Laatst gewijzigd op: 01-07-2021 om 16:21 uur

reizigerstesten

Reis je vanuit Nederland naar het buitenland? Bekijk dan altijd eerst het reisadvies. Voor een reis binnen de Europese Unie heb je een coronabewijs  nodig. Je komt aan een coronabewijs als je volledig gevaccineerd bent. Of als je kunt aantonen dat je corona hebt gehad. Geldt dat niet voor jou? Dan kun je je in juli en augustus 2021 gratis laten testen bij aangesloten testlocaties. Dit geldt bijvoorbeeld ook voor buitenlandse toeristen die vanuit Nederland naar een ander land reizen.

Plan op tijd een afspraak in

Je kunt vanaf 30 juni een afspraak maken voor een gratis test via www.testenvoorjereis.nl. Je bent zelf verantwoordelijk om op tijd een afspraak in te plannen. Dit kan al twee weken voordat je je moet laten testen.

Welke test heb ik nodig?

Of je een NAAT(PCR)-test of antigeen(snel)-test nodig hebt, hangt af van jouw reisbestemming. Bekijk daarom altijd eerst het reisadvies van jouw bestemming voor de regels die er gelden. Hier staat bijvoorbeeld ook hoe oud jouw test maximaal mag zijn voordat je een land in reist. En let op: de regels kunnen kort voor je vertrek nog veranderen.

 • Voor een antigeen-sneltest kun je terecht bij één van de organisaties die zijn aangesloten bij Stichting Open Nederland. Kijk op testenvoorjereis.nl hoe je dit regelt.
 • Voor een PCR-test kun je terecht bij de GGD. Je belt hiervoor 0800 – 5005. Dit kan 7 dagen per week van 8.00 – 20.00 uur Digitaal een afspraak maken kan hier.
 • Heb je klachten? Dan kun je via de gewone weg (telefonisch en digitaal) terecht bij de GGD.

Zo werkt het

 1. Bepaal via wijsopreis.nl welke adviezen er gelden voor het land waar je naartoe gaat.
 2. Bepaal welke documenten je nodig hebt om op reis te kunnen gaan.
 3. Bepaal welke test noodzakelijk is voor jouw reis.
 4. Ga naar testenvoorjereis.nl en bepaal bij welke testaanbieder je je laat testen:
  - Voor een antigeen-sneltest kun je terecht bij een commerciële testaanbieder
  - Voor een PCR-test kun je terecht bij de GGD. Om een afspraak te maken bel je een speciaal telefoonnummer, dit gaat niet via de reguliere weg.

De uitslag

Laat je je testen via de GGD? Binnen 30 uur krijg je uitslag. Het duurt ongeveer 26 uren voordat je uitslag bekend is, daarna nog ongeveer 4 uren voordat het ook zichtbaar is in je CoronaCheck-app.

Goed om te weten, de GGD is niet juridisch aansprakelijk voor eventuele schade of kosten wanneer jouw uitslag niet op tijd binnen is. Dit staat in de disclaimer, waar je aan de telefoon mee instemt bij het maken van een afspraak:

De GGD kan niet garanderen dat je je testuitslag op tijd hebt. Heb je schade doordat je je testuitslag niet op tijd hebt? Dan is de GGD hiervoor niet aansprakelijk. Heb je extra kosten doordat je de testuitslag niet op tijd kreeg? Bijvoorbeeld voor een hotel of een vliegticket? Dan betaal je die zelf. De GGD betaalt geen kosten door een te late testuitslag.

Geplaatst op: 01-04-2021 om 15:54 uur
Laatst gewijzigd op: 14-04-2021 om 12:46 uur

het testen van kinderen t/m 12 jaar

Het test- en thuisblijfbeleid voor kinderen t/m 12 jaar is aangescherpt. Door deze leeftijdscategorie vaker te testen willen we meer zicht krijgen op de verspreiding van het coronavirus bij jonge kinderen. Hieronder zetten we de informatie voor je op een rij.
Wanneer en hoe maak ik een testafspraak voor mijn kind?

Kinderen van 0 jaar t/m groep 8

In januari 2021 is het testbeleid voor kinderen t/m groep 8 gelijk getrokken met dat van oudere kinderen. Ook ouders van kinderen t/m 12 jaar worden verzocht hun kinderen met klachten passend het coronavirus te laten testen. Het advies is om je kind in ieder geval te laten testen als er naast verkoudheidsklachten ook sprake is van (frequent) hoesten, koorts en/of benauwdheid. Ook is het advies om kinderen te laten testen die klachten krijgen nadat ze in contact zijn geweest met iemand met corona. Kinderen die getest worden met klachten of omdat zij nauw contact zijn, blijven thuis totdat de uitslag bekend is. 

Je maakt als ouder/verzorger een afspraak door te bellen met 0800-1202. Voor vragen over het testen van jonge kinderen neem contact op met 0900 364 64 64

Is jouw kind erg ziek? Neem dan contact op met de huisarts.

Kinderen en jongeren op het voortgezet onderwijs, MBO of hoger onderwijs

Voor kinderen en jongeren op het voortgezet onderwijs (ook als ze jonger zijn dan 13 jaar), mbo of hoger onderwijs gelden de basisregels voor thuisblijven en de basisregels voor testen die voor volwassenen gelden.

Je maakt als ouder/verzorger een afspraak door te bellen met 0800-1202. Jouw kind moet wel zelf aan de telefoon komen om toestemming te geven voor de afspraak. Kinderen van 16 en 17 jaar mogen zelf bellen met 0800-1202 om een afspraak te maken. Als jouw kind een DigiD heeft, is het ook mogelijk om online een afspraak maken voor een coronatest. Is jouw kind erg ziek? Neem dan contact op met de huisarts.

Hoe bereid ik mijn kind voor op een coronatest?

Kinderen worden bij de GGD getest met een PCR- of antigeentest. De methode is gelijk: met een wattenstaafje wordt er wat slijm uit de keel- en neusholte weggenomen. Voor kinderen t/m 12 jaar geldt dat de neusafname minder diep hoeft dan gebruikelijk. Hierdoor is deze minder belastend en is dit in de meeste gevallen in een paar seconden gebeurd.

Bereid jouw kind voor op de coronatest door uit te leggen hoe de test in z'n werk gaat. Tijdens de test wordt er een dunne, flexibele wattenstaaf diep in de neus (bij kinderen t/m 12 jaar wordt de neusafname minder diep afgenomen) en keel gestoken. Dit duurt niet lang maar kan onprettig zijn, zeker voor kinderen. Het is daarom verstandig om jouw kind voor te bereiden. Vertel er ook bij dat de GGD-medewerker beschermende kleding aan heeft en dat het daarom moeilijk is om het gezicht te zien.

GGD Hart voor Brabant heeft geen aparte 'kinderteststraat'. Onze medewerkers zijn speciaal getraind op het testen van kinderen. We merken dat kinderen daardoor heel goed kunnen worden geholpen op de gewone teststraat. Onze medewerkers geven graag uitleg aan jou en je kind en nemen meer rust en tijd voor de test zelf.

Na afloop ontvangt jouw kind een 'dapperheidsdiploma'. In de praktijk blijkt dat kinderen de testafname bij de GGD niet als erg vervelend beleven. Natuurlijk is het spannend van tevoren, maar we horen heel vaak na afloop: ‘Het ging eigenlijk heel snel’. Als meerdere personen uit een gezin tegelijkertijd getest moeten worden, word je altijd samen met jouw kind getest.

Het RIVM heeft een animatie gemaakt waarin precies wordt uitgelegd wat er allemaal gebeurt tijdens (en na) de test. Je vindt deze hier.


DigiD voor je kind: handig als je een coronatest laat doen

Het RIVM adviseert om kinderen van 4 tot 12 jaar te laten testen als ze verkoudheidsklachten hebben. En als je kind in contact is geweest met iemand die corona heeft, kun je de quarantainetijd verkorten door je kind te laten testen. Uiteraard is het dan prettig om snel online een afspraak te maken of online de uitslag te zien. Tip: vraag nu alvast een DigiD voor je kind aan. Stel dat je je kind een keer wilt laten testen op corona, dan heb je sneller de uitslag. Je kunt via deze site een DigiD aanvragen: https://digid.nl/aanvragen.

wanneer moeten kinderen en huisgenoten thuisblijven?

Op 8 februari is het beleid voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar veranderd. Vanaf deze datum moment moeten kinderen ook thuis blijven en zich laten testen als ze verkouden zijn. Onderstaande is terug te lezen op de website van de Rijksoverheid.

Beslisboom

Er zijn (strengere) regels voor kinderen die in contact zijn geweest met iemand met corona. Het ‘snotneuzenbeleid’ is aangepast en de adviezen rondom het testen van kinderen is gewijzigd. Ook bij terugkomst uit een oranje of rood gebied gelden er nu striktere regels. Gebruik de beslisboom voor kinderen van 0 jaar tot en met groep 8 om te bepalen of je kind naar de kinderopvang of school mag komen of niet. 

Regels kinderen tot 4 jaar 

 • Kind mag naar de kinderopvang bij verkoudheidsklachten, met af en toe hoesten, of met bekende astma of hooikoorts. Maar verder blijven kinderen met verkoudheid thuis (oftewel zij gaan niet (mee) naar clubjes of (mee) op bezoek bij anderen).
 • Kind kan getest worden met verkoudheidsklachten, maar moeten dan wel thuisblijven tot de uitslag bekend is.
 • Het kind blijft thuis bij koorts, benauwdheid of veel hoesten. RIVM vraagt aan ouders om kinderen die zwaardere klachten hebben altijd te testen.* 
 • Het kind blijft thuis als een huisgenoot naast milde corona klachten ook koorts heeft of last van benauwdheid.
 • Het kind blijft thuis als een gezinslid corona heeft. Het RIVM adviseert dat deze kinderen worden getest. Ouders worden hierover door de GGD geïnformeerd.*
 • Het kind blijft thuis als het kind nauw contact had met iemand met corona. Het RIVM adviseert dat deze kinderen worden getest. Ouders worden hierover door de GGD geïnformeerd.* 
 • Het kind blijft thuis als het kind op de kinderopvang contact hadden met iemand met corona. Het RIVM adviseert dat deze kinderen worden getest.* Zie ook het stappenplan op deze website.
 • Als het kind getest wordt op het coronavirus i.v.m. klachten of omdat het een nauw contact of huisgenoot is van iemand met corona, dan blijft het kind thuis in afwachting van de uitslag. 
 • Een kind kan ook getest worden als het een overig contact is van iemand met corona. Het kind mag in dit geval normaal naar de opvang zolang het geen klachten heeft. 

* Het gaat hier om een advies. Een test bij een kind wordt enkel ingepland na expliciete toestemming van de ouders. 

Regels kinderen vanaf 4 jaar

Vanaf 8 februari gelden voor kinderen op de basisschool dezelfde regels als voor kinderen op de middelbare school:

 • Kinderen blijven thuis en worden getest als ze klachten hebben die passen bij corona. Dus ook bij milde klachten zoals verkoudheid.*
 • Kinderen blijven thuis als een huisgenoot naast milde corona klachten ook koorts heeft of last van benauwdheid.
 • Kinderen blijven thuis en laten zich testen als een gezinslid corona heeft. Zij worden hierover door de GGD geïnformeerd.*
 • Kinderen blijven thuis en laten zich testen als zij nauw contact hadden met iemand met corona. Zij worden hierover door de GGD geïnformeerd.*
 • Kinderen blijven thuis en laten zich testen als zij op school contact hadden met iemand met corona.*
 • Kinderen kunnen getest worden op advies van de GGD vanwege uitbraakonderzoek.
 • Kinderen kunnen ook getest worden, omdat zij overig contact zijn van iemand met corona. Het kind mag in dit geval normaal naar school zolang er geen klachten zijn. 

* Het gaat hier om een dringend testadvies. Een test bij een kind wordt enkel ingepland na expliciete toestemming van de ouders. Kinderen vanaf 12 jaar moeten ook zelf toestemming geven bij het inplannen van een test.

Gevolgen gezin als een kind klachten heeft

 • Huisgenoten van kinderen met verkoudheidsklachten, zoals niezen of hoesten, hoeven niet thuis te blijven. 
 • Maar heeft het kind naast milde coronaklachten ook last van koorts of benauwdheid? Dan blijven alle huisgenoten thuis. Huisgenoten en het zieke kind mogen uit quarantaine als het kind een negatieve testuitslag heeft en de huisgenoten geen klachten hebben. Als het kind niet wordt getest, mogen huisgenoten en het zieke kind uit quarantaine als het kind 24 uur klachtenvrij is en huisgenoten klachtenvrij zijn. Blijven de klachten mild aanwezig, dan mogen huisgenoten en het kind uit quarantaine 7 dagen na het ontstaan van de klachten.
 • Heeft een kind corona? Dan blijft het hele gezin thuis en wordt iedereen getest. De GGD vertelt wat de regels zijn. 

Als iemand anders in huis klachten heeft

De huisgenoot met klachten blijft thuis en laat zich testen, kinderen mogen naar school of opvang. Echter heeft een huisgenoot naast milde coronaklachten ook koorts of last van benauwdheid? Dan blijft iedereen thuis tot de testuitslag er is, ook de kinderen.

In quarantaine na terugkeer uit het buitenland

Is een kind in een risicogebied geweest? Dan blijft het kind 10 dagen thuis (in quarantaine). De quarantaine duur kan verkort worden met een negatief test op dag 5 na terugkomst. Het kind mag met een negatieve test weer naar school of opvang op voorwaarde dat er geen klachten zijn. 

Geplaatst op: 01-04-2021 om 16:53 uur
Laatst gewijzigd op: 19-04-2021 om 17:08 uur

zelftesten: positieve uitslag? Laat je hertesten bij de GGD!

Een zelftest is een coronatest die je bij de apotheek kunt kopen. Je kunt dan zelf thuis een coronatest afnemen. Bijvoorbeeld als je naar school of werk moet. De uitslag van een zelftest is minder nauwkeurig. Gebruik daarom zelftesten niet als je:

 • coronaklachten hebt
 • dichtbij iemand met corona was
 • een melding krijgt van de CoronaMelder-app
 • terugkeert uit een hoog-risicogebied

Maak in bovenstaande gevallen nog steeds een testafspraak bij de GGD. Bij de GGD word je door een professional getest en zijn gevoeligere testmethoden beschikbaar. De uitslag is dan betrouwbaarder.

Zelftesten zijn niet geschikt voor mensen uit een risicogroep. Of voor mensen die werken met kwetsbare personen of mantelzorger zijn.

Positieve zelftest

Is de uitslag van de zelftest positief? Dan heb je waarschijnlijk corona. Je moet dan maatregelen treffen, zoals in isolatie gaan. Ook jouw huisgenoten blijven thuis. Én je moet de uitslag laten bevestigen door een test door de GGD. Een zelftest is namelijk minder betrouwbaar dan de test op de GGD testlocatie. Hierdoor is er kans dat jouw positieve uitslag vals alarm is. Als de hertest bij de GGD negatief is, dan mag je uit isolatie.

Negatieve zelftest

Is de uitslag van de zelftest negatief? Dan heb je waarschijnlijk geen corona. Maar let op: een negatieve testuitslag is bij een zelftest minder betrouwbaar dan bij een test die door een professional is afgenomen. Blijf dus voorzichtig en blijf je aan de basisregels houden, zoals afstand houden, handen wassen en thuisblijven bij klachten. Blijf ook extra voorzichtig rondom mensen met een kwetsbare gezondheid. 

Kijk voor meer informatie over zelftesten op de pagina van de Rijksoverheid

Onze Testlocaties

GGD Hart voor Brabant heeft de volgende testlocaties:

 • Cuijk: Grotestraat 95
 • Den Bosch: Diezekade 2 (Brabanthallen)
 • Tilburg: Simon de Cockstraat 15
 • Tilburg: Ringbaan West 227 (fiets- en voetgangerslocatie)
 • Uden: Belgenlaan 3 (ingang Vluchtoord 5)

Laat je testen

Heb je een vraag? Bel dan naar ons informatienummer. Wil je een afspraak maken voor een coronatest?
Plan zelf een afspraak via de website met je DigiD. Of bel naar de landelijke afsprakenlijn. Houd je burgerservicenummer (BSN) bij de hand.
Mijn testuitslag is negatief, wat nu?

 Is de uitslag negatief? Dan had je op het moment van testen geen corona. Je hoeft niet meer thuis te blijven. Maar blijf wel thuis als:

Nog steeds klachten na negatieve uitslag

Is de uitslag negatief maar heb je nog klachten? Blijf de basisregels volgen en vermijd contact met kwetsbare personen. Neem contact op met je huisarts als jouw klachten erger worden (meer dan 38 graden koorts of moeite met ademhalen).

Opnieuw klachten na negatieve uitslag

Krijg je opnieuw klachten die lijken op corona of worden jouw klachten erger? Blijf dan thuis en laat je opnieuw testen. Of bel je huisarts.

Mijn testuitslag is positief, wat nu?

Leefregels voor de tijd dat je in isolatie bent

Het is belangrijk dat je de leefregels opvolgt. Zo help je voorkomen dat het coronavirus zich verder verspreidt en dat mensen om je heen besmet raken.

1. Je hebt corona en gaat in isolatie. Dit zijn de leefregels voor de periode dat je thuis in isolatie gaat.

In isolatie gaan betekent dat je thuis op een eigen kamer blijft en daar ook slaapt. Jouw huisgenoten komen niet op jouw kamer. Je hebt dus geen contact met jouw huisgenoten.

 • Je mag niet naar buiten, naar school, de winkel of naar het werk.
 • Laat anderen voor je boodschappen doen of laat jouw boodschappen thuis bezorgen.
 • Je mag in de tuin of op het balkon zitten.
 • Er mag niemand bij je op bezoek komen, behalve voor medische zaken (bijvoorbeeld huisarts, GGD).
 • Alleen de mensen die bij je wonen, mogen samen met je in huis zijn. Je hebt geen contact met jouw huisgenoten. Dus ook niet knuffelen, zoenen en geen seks.
 • Blijf in een eigen kamer en je slaapt daar ook alleen. Zet 3x per dag het raam in de kamer 15 minuten open zodat er frisse lucht binnenkomt.
 • Als het mogelijk is, gebruik dan een apart toilet en badkamer. Maak deze elke dag schoon.
 • Gebruik eigen handdoeken en een eigen tandenborstel.
 • Doe jouw was in een aparte wasmand. Was het apart op een volledig programma op minimaal 40 graden.
 • Gebruik eigen bestek, borden, bekers en glazen.
 • Was jouw vaat gescheiden af met heet water en afwasmiddel of in de vaatwasmachine op een uitgebreid programma.
 • Gooi jouw afval in een aparte afvalzak op jouw eigen kamer.
 • De zak kan bij het restafval. Heb je een hond of een kat als huisdier? Kijk dan voor adviezen op de RIVM-webpagina over dieren en COVID-19.

2. Algemene hygiëneregels tijdens de isolatie. Deze regels zijn belangrijk voor iedereen die corona heeft.

De hygiëneregels zijn er om besmetting zoveel mogelijk te voorkomen.

 • Gebruik een papieren zakdoek voor het hoesten, snuiten van je neus of bij het niezen. Heb je geen papieren zakdoek bij de hand? Hoest of nies dan in de plooi van je elleboog.
 • Gebruik de zakdoek maar 1 keer en gooi de zakdoek na gebruik weg in een plastic zak. Was je handen.
 • Was regelmatig je handen met water en zeep. Doe dit in ieder geval:
  o na hoesten en niezen;
  o nadat je naar het toilet bent geweest;
  o na het schoonmaken en opruimen;
  o voor het (bereiden van) eten.
 • Maak de dingen die je veel gebruikt elke dag schoon, zoals de doorspoelknop van het toilet, kraan, deurklinken en lichtknopjes. Gebruik een gewoon schoonmaakmiddel en doe de schoonmaakdoek direct in de was.
Hertesten na een positieve of negatieve uitslag?

Veel vragen die gesteld worden aan de GGD gaan over wanneer je je opnieuw moet laten testen op het coronavirus. Hieronder wordt uitgelegd wanneer dit wel en niet zinvol is. 

Als je in de afgelopen 8 weken een corona besmetting hebt doorgemaakt, hoef je je niet opnieuw te laten testen. De kans dat je een nieuwe infectie opgelopen hebt is minimaal. Een enkele keer kan je huisarts of specialist bij opvallende klachten wel vragen om een nieuwe test, vaak in combinatie met andere onderzoeken
Hertesten is ook niet nodig als je een negatieve uitslag van een PCR test hebt gekregen en je dezelfde klachten blijft houden. Dit geldt dus niet voor een negatieve sneltest. Als je dan nog klachten blijft houden, is een PCR test aan te bevelen.

Echter wanneer je na een negatieve test nieuwe klachten krijgt of de klachten nemen toe dan is het wél raadzaam om nogmaals een test in te plannen. 
Laat je ook testen als je meer dan 8 weken geleden een positieve testuitslag hebt gekregen en je opnieuw klachten hebt die passen bij het coronavirus.

Wat is het bron- en contactonderzoek?

Bij een positieve test nemen wij telefonisch contact met je op en start het bron- en contactonderzoek. Het doel van het onderzoek is om de overdracht zo snel mogelijk te remmen.

Bronopsporing

Wij onderzoeken hoe jij besmet bent met COVID-19. Daarbij gaan wij na of andere personen mogelijk op dezelfde manier zijn besmet.

Contactonderzoek

Wij onderzoeken ook met wie jij tijdens de besmettelijke periode contact hebt gehad. De contacten worden onderscheiden in 3 categorieën: huisgenoten, nauwe contacten en overige contacten. Hierbij hebben wij bijzonder aandacht voor contacten die kwetsbaar zijn en contacten die werken met kwetsbare personen.

Vervolgstappen

Besmette personen gaan vervolgens in isolatie en hun huisgenoten krijgen het dringende verzoek om 10 dagen in thuisquarantaine te gaan. De nauwe contacten die uit het bron- en contactonderzoek naar voren komen wordt ook gevraagd om 10 dagen thuis te blijven en te rapporteren over eventuele gezondheidsklachten.

Het belang van bron- en contactonderzoek

In onderstaand filmpje leggen wij uit waarom bron- en contact onderzoek door de GGD belangrijk is. De beelden zijn in scene gezet.

 
Weet ik met deze test of ik al eerder corona heb gehad?

Nee. Deze test toont alleen aan of je op dit moment COVID-19 hebt. Er wordt op dit moment landelijk onderzoek gedaan naar een bloedtest, waarmee je test of iemand het doormaakte en immuniteit opbouwde. Deze test is nog niet beschikbaar. Houd de website van het RIVM in de gaten voor meer informatie.

Privacy en corona

Lees meer over:

Eigen gegevens inzien of wijzigen?

Wil je weten welke persoonsgegevens GGD Hart voor Brabant van jou heeft? Of wil je van een ander recht op privacy gebruikmaken? Inwoners van de regio Hart voor Brabant kunnen een verzoek indienen om hun gegevens te bekijken en aanvragen of het gebruik, vermelden of bewaren van persoonlijke gegevens kan worden aangepast. Het is belangrijk om te weten dat de GGD een wettelijke bewaarplicht heeft van bepaalde gegevens. Dus per geval zal gekeken moeten worden wat er mogelijk is.

Vul het formulier Aanvraag persoonsgegevens in en stuur of mail het, met een kopie van paspoort of ID, op naar de GGD Hart voor Brabant. Gebruik hiervoor de Kopie ID app van de Rijksoverheid. Je dient daarbij het BSN en de pasfoto af te schermen en een watermerk aan de kopie toevoegen en/of het doel voor verstrekking op de kopie schrijven.

Wilt u een bewijs van een positieve testuitslag opvragen, kijk dan naar de veel gestelde vraag op deze pagina: ‘Ik wil graag een Non-covid-verklaring’.

Hoe werkt een coronatest en het bron- en contactonderzoek?

Heb je klachten zoals hoesten, verkoudheid of verhoging? Blijf thuis en laat je testen! Ga na de test direct naar huis en blijf thuis totdat de uitslag bekend is. Iedere dag kun je gebeld worden voor de uitslag, ook in het weekend.

De coronatest uitgelegd voor kinderen

Hoe werkt de coronatest voor kinderen en waarom is testen zo belangrijk? In deze video leggen we uit wat jouw kind met coronaklachten bij een test kan verwachten.

Wat is het belang van bron- en contactonderzoek door de GGD?

Karien, verpleegkundige van de GGD Hart voor Brabant, vertelt waarom bron- en contact onderzoek door de GGD belangrijk is. De beelden zijn in scene gezet.

Vragen?

Bel het landelijk nummer van het RIVM via
0800 1351 of bel met onze GGD   0900 364 64 64 (elke dag bereikbaar van 08.00 tot 20.00 uur).