GGD Hart voor Brabant
Geplaatst op: 12-11-2018 om 09:54 uur
Laatst gewijzigd op: 16-04-2021 om 15:02 uur

Webinars

Regelmatig organiseren wij webinars, zowel voor professionals in de gezondheidszorg als voor onze klanten, scholen en overige geïnteresseerden.

Wil je graag een webinar volgen? Hou dan onze nieuwsberichten of onze social media kanalen in de gaten. Of meld je aan! En ontvang een e-mail met informatie over onze aankomende webinar.

Kun je niet op het moment van een webinar? Schrijf je dan toch in! Na afloop van elk webinar kunnen alle inschrijvers het webinar terugkijken.

Binnenkort

Pesten | 22 juni

Wordt jouw kind gepest of is jouw kind een pester of meeloper? Of wil je dit voorkomen? In dit webinar gaan we in gesprek over het hoe en waarom van pesten. Als ouder leer je wat plagen en pesten is, en wat het verschil is, welke rollen er zijn bij pesten en waarom kinderen pesten.

Meer informatie en aanmelden

Eerdere webinars

Omgevingswet: Bewonersparticipatie en gezondheid 

In dit webinar komen diverse sprekers aan het woord die inspireren over hoe je inwonerparticipatie kunt inzetten bij de omgevingsvisie. Hierbij komen de werkwijze van Waalwijk en de aanpak in Het Seeligkwartier in Breda aan bod. Tevens wordt de Leefplekmeter toegelicht.

Bekijk het webinar 

Gamen in balans 

Gamen is een vorm van ontspanning voor veel kinderen en een manier om in contact te blijven met vrienden. Tijdens dit webinar neemt Harry Hol en Anke van den Brand je als ouder (van 9-14 jarigen) mee in de wereld van populaire (online) games, de functie die gamen vervult en vertelt hij meer over de positieve en leerzame kanten en de gevaren en risico’s van gamen. 

Bekijk het webinar 

Puberbrein onder invloed 

In dit webinar gaan experts in gesprek over de ontwikkeling van het puberbrein. Thema's als weerbaarheid, groepsdruk, impulsief gedrag en de rol van de ouder(s)/verzorger(s) komen aan bod.

Bekijk het webinar 

Ronde tafelgesprek 'Gezonde leefstijl' 

De afgelopen weken zijn er onder deze titel webinars geweest over verschillende onderwerpen. We hebben bijvoorbeeld informatie gekregen over hoe we het beste in beweging kunnen blijven, maar ook hoe we zo gezond mogelijk kunnen eten in corona-tijden. Tijdens de webinars zijn er veel vragen gesteld. Hier willen we tijdens dit webinar op ingaan.

Bekijk het webinar 

Leerling in de knoop: wat kun jij betekenen? 

Wat kun jij betekenen voor een leerling die in de knoop zit? Hoe start je een gesprekje en wat kun je beter wel, en wat kun je beter niet zeggen? In dit webinar krijg jij praktische handvatten hoe je het gesprek aan kunt gaan en waar leerlingen terecht kunnen als er meer nodig is dan alleen een luisterend oor.

Bekijk het webinar 

Samen de mentale gezondheid van onze jongeren bevorderen! 

Een op de drie jongeren kampt met druk om te voldoen aan de verwachtingen van zichzelf of anderen, zoals ouders en docenten. Zou je meer willen weten over hoe je deze klachten bij je kind kunt herkennen en/of hoe je hiermee om kunt gaan? In dit webinar proberen we antwoorden te geven op de vele vragen die je als ouder kunt hebben.

Bekijk het webinar

Sociale verbinding en zingeving

Door de coronacrisis hebben steeds meer mensen het gevoel dat zij in een sociaal isolement zijn beland. Een groeiend aantal mensen ervaart gevoelens van eenzaamheid. Naast gezonde voeding en beweging zijn sociale verbinding en zingeving  minstens zo belangrijk voor je.

Bekijk het webinar

Mama, papa: Waar komen baby's vandaan?

Seksuele opvoeding is je kind begeleiden bij de seksuele ontwikkeling. Als ouder ben jij hierin heel belangrijk. Bij seksuele ontwikkeling gaat het over meer dan seksualiteit. Het gaat ook over liefde en vriendschap, ontdekken of je een jongen of een meisje bent, aangeven wat je wel en niet wilt en lekker in je vel zitten. Tijdens dit webinar helpen we je op weg.

Bekijk het webinar

Slaap je fit

Een goede nachtrust is net zo belangrijk als gezond eten en voldoende bewegen. Gedurende je slaap herstelt je lichaam zich, zowel mentaal en fysiek. Dit draagt bij aan een sterk immuunsysteem. Zo geef je virussen, zoals het coronavirus, minder kans om toe te slaan. Tijdens het webinar ‘Slaap je fit’ vertellen we je meer over het belang van goed slapen en geven we je slaaptips.

Bekijk het webinar

Gezonde Sportomgeving, juist nu!

Nu corona in direct verband wordt gebracht met leefstijl-gerelateerde onderwerpen is een gezonde sportomgeving actueler dan ooit. Hoe kan jij met kleine aanpassingen je assortiment gezonder maken? Tijdens deze inspiratiesessie leggen we je uit hoe het zit!

Bekijk het webinar

Ondersteun je weerstand door gezonde voeding

Ons dagelijks leven is in korte tijd ingrijpend veranderd door het coronavirus. Tijdens het webinar ‘Ondersteun je weerstand door gezonde voeding’ geven we je tips hoe je gezonder kunt eten én het kunt volhouden.

Bekijk het webinar

Tranen in mijn buik

Leren omgaan met verdriet, teleurstelling en pijn hoort bij de opvoeding en het leven. Maar hoe kun je steun bieden aan je kind? In dit webinar helpen we je op weg.

Bekijk het webinar

Kom in beweging tegen corona

Donderdag 7 januari verzorgden wij een webinar waarin Guus van den Heuvel, buurtsportcoach, en Roel van de Sande, combinatiefunctionaris, een half uur lang tips, inzichten en handvatten geven waar je direct mee aan de slag kunt.

Bekijk het webinar

Issie goed met geld?

Op 15 december hielden wij een Webinar waarin we uitleg geven over de financiële wereld waar jongeren in leven op het moment dat ze 18 jaar worden.

Bekijk het webinar

Lachgas: Alles wat je als ouder wil weten over lachgas

In samenwerking met Novadic Kentron, R-Newt Jongerenwerk en Halt hielden wij een webinar voor ouders over Lachgas. Wat speelt er bij jongeren, wat zijn de effecten en risico’s, hoe zit het met de wetgeving en hoe kun je als ouder in gesprek met je kind over dit onderwerp. Kortom alles wat je als ouder wilt weten over lachgas.

Bekijk het webinar

Omgeving en gezondheid

Wat zijn de kansen voor gezondheid in de omgevingswet? En het EcoMATCH-model berekent de bijdrage van omgevingsaanpassingen aan gezondheid.

Bekijk het webinar

Help?! Mijn kind wordt puber

Hoe werkt het puberbrein? Welk gedrag is normaal voor pubers? Waarom gedragen pubers zich zoals ze doen? Hoe help ik als ouder mijn puber? Heb ik invloed op het gedrag van mijn (onhandelbare) puber? Wat zijn bedreigingen voor een gezonde hersenontwikkeling? Het webinar zit vol met informatie, voorbeelden en praktische tips die direct in de praktijk toepasbaar zijn.  

Bekijk het webinar

Positief Opvoeden in onzekere tijden

Thuisonderwijs, werk en gezin combineren en verschillende rollen vervullen voor jou als ouder. En hoe maak je meer tijd voor jezelf en kun je beter omgaan met spanningen binnen het gezin? Tijdens het webinar van 19 mei 2020 kregen ouders en verzorgers tips bij de opvoeding van schoolgaande kinderen (5 t/m 15 jaar) in onzekere tijden.

Bekijk het webinar