GGD Hart voor Brabant
Geplaatst op: 12-11-2018 om 09:54 uur
Laatst gewijzigd op: 09-12-2020 om 16:21 uur

Webinars

Regelmatig organiseren wij webinars, zowel voor professionals in de gezondheidszorg als voor onze klanten, scholen en overige geïnteresseerden.

Wil je graag een webinar volgen? Hou dan onze nieuwsberichten of onze social media kanalen in de gaten. Of meld je aan! En ontvang een e-mail met informatie over onze aankomende webinar.

Kun je niet op het moment van een webinar? Schrijf je dan toch in! Na afloop van elk webinar kunnen alle inschrijvers het webinar terugkijken.

Binnenkort

Op dit moment hebben zijn er geen geplande webinars.

Eerdere webinars

Sociale verbinding en zingeving

Door de coronacrisis hebben steeds meer mensen het gevoel dat zij in een sociaal isolement zijn beland. Een groeiend aantal mensen ervaart gevoelens van eenzaamheid. Naast gezonde voeding en beweging zijn sociale verbinding en zingeving  minstens zo belangrijk voor je.

Bekijk het webinar

Mama, papa: Waar komen baby's vandaan?

Seksuele opvoeding is je kind begeleiden bij de seksuele ontwikkeling. Als ouder ben jij hierin heel belangrijk. Bij seksuele ontwikkeling gaat het over meer dan seksualiteit. Het gaat ook over liefde en vriendschap, ontdekken of je een jongen of een meisje bent, aangeven wat je wel en niet wilt en lekker in je vel zitten. Tijdens dit webinar helpen we je op weg.

Bekijk het webinar

Slaap je fit

Een goede nachtrust is net zo belangrijk als gezond eten en voldoende bewegen. Gedurende je slaap herstelt je lichaam zich, zowel mentaal en fysiek. Dit draagt bij aan een sterk immuunsysteem. Zo geef je virussen, zoals het coronavirus, minder kans om toe te slaan. Tijdens het webinar ‘Slaap je fit’ vertellen we je meer over het belang van goed slapen en geven we je slaaptips.

Bekijk het webinar

Gezonde Sportomgeving, juist nu!

Nu corona in direct verband wordt gebracht met leefstijl-gerelateerde onderwerpen is een gezonde sportomgeving actueler dan ooit. Hoe kan jij met kleine aanpassingen je assortiment gezonder maken? Tijdens deze inspiratiesessie leggen we je uit hoe het zit!

Bekijk het webinar

Ondersteun je weerstand door gezonde voeding

Ons dagelijks leven is in korte tijd ingrijpend veranderd door het coronavirus. Tijdens het webinar ‘Ondersteun je weerstand door gezonde voeding’ geven we je tips hoe je gezonder kunt eten én het kunt volhouden.

Bekijk het webinar

Tranen in mijn buik

Leren omgaan met verdriet, teleurstelling en pijn hoort bij de opvoeding en het leven. Maar hoe kun je steun bieden aan je kind? In dit webinar helpen we je op weg.

Bekijk het webinar

Kom in beweging tegen corona

Donderdag 7 januari verzorgden wij een webinar waarin Guus van den Heuvel, buurtsportcoach, en Roel van de Sande, combinatiefunctionaris, een half uur lang tips, inzichten en handvatten geven waar je direct mee aan de slag kunt.

Bekijk het webinar

Issie goed met geld?

Op 15 december hielden wij een Webinar waarin we uitleg geven over de financiële wereld waar jongeren in leven op het moment dat ze 18 jaar worden.

Bekijk het webinar

Lachgas: Alles wat je als ouder wil weten over lachgas

In samenwerking met Novadic Kentron, R-Newt Jongerenwerk en Halt hielden wij een webinar voor ouders over Lachgas. Wat speelt er bij jongeren, wat zijn de effecten en risico’s, hoe zit het met de wetgeving en hoe kun je als ouder in gesprek met je kind over dit onderwerp. Kortom alles wat je als ouder wilt weten over lachgas.

Bekijk het webinar

Omgeving en gezondheid

Wat zijn de kansen voor gezondheid in de omgevingswet? En het EcoMATCH-model berekent de bijdrage van omgevingsaanpassingen aan gezondheid.

Bekijk het webinar

Help?! Mijn kind wordt puber

Hoe werkt het puberbrein? Welk gedrag is normaal voor pubers? Waarom gedragen pubers zich zoals ze doen? Hoe help ik als ouder mijn puber? Heb ik invloed op het gedrag van mijn (onhandelbare) puber? Wat zijn bedreigingen voor een gezonde hersenontwikkeling? Het webinar zit vol met informatie, voorbeelden en praktische tips die direct in de praktijk toepasbaar zijn.  

Bekijk het webinar

Positief Opvoeden in onzekere tijden

Thuisonderwijs, werk en gezin combineren en verschillende rollen vervullen voor jou als ouder. En hoe maak je meer tijd voor jezelf en kun je beter omgaan met spanningen binnen het gezin? Tijdens het webinar van 19 mei 2020 kregen ouders en verzorgers tips bij de opvoeding van schoolgaande kinderen (5 t/m 15 jaar) in onzekere tijden.

Bekijk het webinar