GGD Hart voor Brabant
Geplaatst op: 12-11-2018 om 09:54 uur
Laatst gewijzigd op: 31-08-2020 om 17:26 uur

Webinars

Regelmatig organiseren wij webinars, zowel voor professionals in de gezondheidszorg als voor onze klanten, scholen en overige geïnteresseerden.

Wil je graag een webinar volgen? Hou dan onze nieuwsberichten of onze social media kanalen in de gaten. Of meld je aan! En ontvang een e-mail met informatie over onze aankomende webinar.

Binnenkort

Online workshop: opvoeden in 2 huizen

Op donderdag 26 november organiseert de GGD een online workshop 'opvoeden in 2 huizen'. De avond begint om 20.00 uur tot ongeveer 21.00 uur.

Meer informatie

Eerdere webinars

Lachgas: Alles wat je als ouder wil weten over lachgas

Op dinsdagavond 3 november om 20:00 organiseert de GGD in samenwerking met Novadic Kentron, R-Newt Jongerenwerk en Halt een webinar voor ouders over Lachgas. Wat speelt er bij jongeren, wat zijn de effecten en risico’s, hoe zit het met de wetgeving en hoe kun je als ouder in gesprek met je kind over dit onderwerp. Kortom alles wat je als ouder wilt weten over lachgas.

Bekijk het webinar

Omgeving en gezondheid

Wat zijn de kansen voor gezondheid in de omgevingswet? En het EcoMATCH-model berekent de bijdrage van omgevingsaanpassingen aan gezondheid.

Bekijk het webinar

Help?! Mijn kind wordt puber

Hoe werkt het puberbrein? Welk gedrag is normaal voor pubers? Waarom gedragen pubers zich zoals ze doen? Hoe help ik als ouder mijn puber? Heb ik invloed op het gedrag van mijn (onhandelbare) puber? Wat zijn bedreigingen voor een gezonde hersenontwikkeling? Het webinar zit vol met informatie, voorbeelden en praktische tips die direct in de praktijk toepasbaar zijn.  

Bekijk het webinar

Positief Opvoeden in onzekere tijden

Thuisonderwijs, werk en gezin combineren en verschillende rollen vervullen voor jou als ouder. En hoe maak je meer tijd voor jezelf en kun je beter omgaan met spanningen binnen het gezin? Tijdens het webinar van 19 mei 2020 kregen ouders en verzorgers tips bij de opvoeding van schoolgaande kinderen (5 t/m 15 jaar) in onzekere tijden.

Bekijk het webinar

Relaties en seksualiteit bij kinderen

Relaties en seksualiteit maakt deel uit van de lichamelijke en emotionele ontwikkeling van een kind. Maar hoe ga je er als ouder mee om? Tijdens het webinar op 13 maart 2019 kwamen verschillende tips.

Bekijk het webinar

Alcohol en Jeugd

Iedere ouder wil zijn of haar kinderen in een veilige omgeving op laten groeien. Dat is niet altijd gemakkelijk, want hoe ga je als ouder om met de normalisering van alcoholgebruik? En kun je het je puber verbieden en misbruik voorkomen?

Bekijk het webinar