GGD Hart voor Brabant

Tijdelijk geen soa-testen

Het is op dit moment niet mogelijk om een afspraak te maken voor een soa-test. We raden je aan contact op te nemen met de huisarts of met one day clinic in Eindhoven en/of de soa poli online. Voor Sense en Fiom gesprekken is de mogelijkheid tot het maken van een afspraak nog wel mogelijk via 0900 463 64 43.

Ben je bang dat je Hiv hebt opgelopen en wil je in aanmerking komen voor PEP? Neem dan contact op met je eigen huisarts. Buiten kantooruren en in het weekend kun je terecht bij de eerste hulp van het ETZ.

Geplaatst op: 07-03-2016 om 14:39 uur
Laatst gewijzigd op: 15-04-2019 om 08:35 uur

Hoe werkt het?

  • Een arts of verpleegkundige stelt vragen over jouw situatie. Bijvoorbeeld of je klachten hebt en waarom je een test laat doen.
  • Bij mannen wordt urine gebruikt voor het soa-onderzoek. Vrouwen krijgen of maken zelf een uitstrijkje. Soms is er een lichamelijk onderzoek nodig en/of nemen we bloed af.
  • De uitslag krijg je meestal binnen 1 week telefonisch, per sms of via e-mail. Is er een behandeling nodig? Dan krijg je een afspraak op de GGD, meestal voor een antibioticakuur.


Hoe duur is de soa-test?

Ben je onder de 25 jaar? Ben je een man die seks heeft met mannen? Of ben je een sekswerker? Dan kun je voor een soa-test bij de GGD terecht. Deze is altijd gratis.

We hebben helaas niet voldoende plek voor iedereen. Het kan zijn dat we je naar de huisarts verwijzen.

Kan ik ook 's avonds terecht?
Ja, dat is mogelijk op dinsdagavond. In de even weken in Tilburg en in de oneven weken in Den Bosch.
Op welke locaties kan ik terecht?

Waar kun je terecht bij de GGD?

Bij onze locatie in Tilburg

Bij onze locatie in ´s-Hertogenbosch

Bij onze locatie in Uden

Mag ik ook komen tijdens mijn menstruatie?

Ja, ook wanneer je ongesteld bent kan de afspraak voor de soa-test gewoon doorgaan. Dit heeft geen invloed op de uitslag van de soa-test.

Als seks je werk is

Werk je in de prostitutie? Laat je dan regelmatig op soa’s en hiv onderzoeken en je gratis vaccineren tegen hepatitis B. Maak hiervoor een afspraak via 0900 369 69 69.