GGD Hart voor Brabant
Geplaatst op: 26-04-2019 om 10:08 uur
Laatst gewijzigd op: 31-08-2020 om 17:26 uur

Inspectie tattoo- en piercingshops

Tattoo- en piercingshops, specialisten in permanente make-up moeten een GGD vergunning hebben. Deze verstrekken wij alleen na een inspectie. Zonder vergunning is het verboden een tatoeage of PMU te zetten. Op deze pagina vind je informatie over het aanvragen van een vergunning of vrijstelling voor tatoeage, piercen of het plaatsen van permanente make-up in de GGD regio Hart voor Brabant.

De GGD Hart voor Brabant voert inspecties op basis van landelijke richtlijnen. Wij geven adviezen over inrichting, apparatuur, werkwijze en schoonmaak.

hygiëne­richtlijnen

Hygiënisch werken hoort bij het vakmanschap van jou als piercer of tatoeëerder. Wanneer jij je aan de richtlijnen houdt, stimuleert dat het genezingsproces bij je klanten. Ook draagt het bij aan het minimaliseren van infecties en ontstekingen.

Wil je meer weten over de hygiënerichtlijnen? Lees er alles over op www.veiligtatoeerenenpiercen.nl. Je vindt op deze website ook filmpjes over veilig tatoeëren.

Inspectie aanvragen

Je kunt eenvoudig online een inspectie aanvragen.

Hiervoor heb je jouw Kamer van Koophandel gegevens nodig.

Vraag een inspectie aan

De GGD neemt vervolgens contact met je op voor een inspectie.

 

Ik heb al een vergunning voor mijn tattoo- of piercingshop
  • De GGD stuurt je 10 weken voordat de vergunning verloopt een herinnering.
  • Zorg ervoor dat je uiterlijk 8 weken voor het beëindigen van jouw oude vergunning een nieuwe vergunning aangevraagd hebt.
  • De nieuwe vergunning gaat in op de verloopdatum van de oude vergunning. Ben je te laat met uw aanvraag? Dan verloopt jouw vergunning exact drie jaar na afgiftedatum. Je mag je werkzaamheden dan niet meer uitvoeren.
Ik wil een vrijstelling aanvragen

Wil jij piercen en tatoeëren op tijdelijke, overdekte evenementen? Dan moet je een vrijstelling voor dit evenement aanvragen.

Vraag een vrijstelling aan
Wat kost de inspectie?
De kosten verschillen, afhankelijk van de werkzaamheden in uw piercing- of tattooshop.

Besmettingsrisico