Overslaan en naar de inhoud gaan
InwonersNieuwsCoronaVaccinatieteams GGD Hart voor Brabant op pad om mensen die niet mobiel zijn te vaccineren

Vaccinatieteams GGD Hart voor Brabant op pad om mensen die niet mobiel zijn te vaccineren

GGD Hart voor Brabant zet mobiele teams in om mensen te boosteren. De teams gaan mensen vaccineren die thuis wonen en niet zelf naar een prikstraat kunnen komen of die woonachtig zijn in een instelling zonder medische dienst.

Niet iedereen mobiel genoeg

GGD Hart voor Brabant heeft 9 vaccinatielocaties verspreid door haar werkgebied, van Tilburg tot Land van Cuijk. Maar niet iedereen die thuis woont is mobiel genoeg om daar zelf naartoe te komen. Nu de omikronvariant van het virus om zich heen grijpt, is het noodzakelijk het boosteren te versnellen. Juist voor deze kwetsbare groep is het van belang dat die zo snel mogelijk een boosterprik krijgt.

Arbeidsintensiever

Op onze vaccinatielocaties zetten we zoveel mogelijk prikken in een uur. Uiteraard op een verantwoorde manier. Maar als je iemand thuis gaat vaccineren, is dat arbeidsintensiever. Zo moet er bijvoorbeeld altijd een arts aanwezig zijn. De arts kan mensen de boosterprik geven en tevens toezicht houden op eventuele bijwerkingen. Veiligheid staat voorop. Ook is het belangrijk dat de boosterprik goed geregistreerd wordt zodat mensen de QR-code in de CoronaCheck app kunnen updaten.

Route uitstippelen

We zetten zes teams in bestaande uit drie personen die instellingen zonder medische dienst bezoeken. Ieder team bestaat uit een administratief medewerker voor de registratie van de vaccinaties, een prikker en een arts. Voor niet mobiele thuiswonenden zetten we duo’s in die bij mensen thuis langs gaan. Deze duo’s bestaan uit een administratief medewerker en een arts. Vooraf wordt een route uitgestippeld zodat ze zo efficiënt mogelijk kunnen werken.

Boostercampagne in volle gang

Toen bekend werd dat de boostercampagne veel sneller uitgevoerd moest worden dan oorspronkelijk gepland, is er in rap tempo personeel geworven en opgeleid, zijn er nieuwe vaccinatielocaties in Tilburg en Cuijk geopend en werden alle zeven bestaande vaccinatielocaties uitgebreid in capaciteit. Deze week worden er al meer dan 100.000 boosterprikken gezet in de vaccinatielocaties van GGD Hart voor Brabant. Inmiddels kan iedereen van 18 jaar en ouder een afspraak inplannen voor een boosterprik. Dit kan online via www.coronavaccinatie-afspraak.nl. Let op: er moeten meer dan 3 maanden zitten tussen de laatste vaccinatie of besmetting en de boosterprik.