Overslaan en naar de inhoud gaan
InwonersNieuwsCoronaHerhaalprik tegen corona vanaf 4 maart

Herhaalprik tegen corona voor 70-plussers, bewoners van verpleeghuizen en mensen met een ernstig verminderde weerstand

GGD Hart voor Brabant start vanaf vrijdag 4 maart met vaccineren van de herhaalprik tegen corona. Vanaf die datum komen de eerste mensen in aanmerking. Tussen de herhaalprik en de laatste booster moet tenminste 3 maanden zitten. Mensen van 70 jaar en ouder, bewoners van verpleeghuizen, volwassenen met het syndroom van Down en volwassenen met een ernstige immuunstoornis ontvangen vanaf 26 februari een uitnodiging en kunnen dan hun afspraak inplannen. Als hun partner ook in aanmerking komt dan kunnen zij samen de vaccinatie krijgen op een GGD-locatie. De herhaalprik is alleen op afspraak te verkrijgen.

Periode van 3 maanden
Tussen de herhaalprik en de laatste booster moet tenminste 3 maanden zitten. Voor mensen die een coronabesmetting hebben of recent hebben doorgemaakt, geldt ook een periode van minimaal 3 maanden. Dit omdat hun afweersysteem al actief is geweest door de besmetting. Om deze reden hanteert de GGD dezelfde wachttijd tussen de laatste boosterprik en de herhaalprik tegen corona. De werking van de coronaprikken is steeds hetzelfde en bovendien zorgt elke herhaalprik ervoor dat de kwaliteit van het afweersysteem verbetert.

Vaccinatielocaties dicht bij onze inwoners
Al tijdens de start van de vaccinatiecampagne begin dit jaar koos GGD Hart voor Brabant ervoor te vaccineren dicht bij onze inwoners, vanuit verschillende locaties die voor veel mensen goed bereikbaar zijn. Voor de herhaalprik kunnen inwoners terecht bij de vaccinatielocaties in Den Bosch, Berghem, Boxtel, Cuijk, Tilburg, Uden, Veghel en Waalwijk.

Herhaalprik alleen op afspraak
De herhaalprik is alleen op afspraak te verkrijgen. Zodra de uitnodigingen ontvangen zijn kan er een vaccinatie afspraak worden gemaakt. Dat kan telefonisch via nummer 0800 – 7070 of online via www.coronavaccinatie-afspraak.nl. Vraag anderen om hulp als het online inplannen lastig is. In bibliotheken wordt extra hulp aangeboden bij het online inplannen. Er is ook een uitlegvideo beschikbaar op www.uitlegprikafspraak.nl.