InwonersNieuwsOnderzoekGoede voornemens vooral gericht op dankbaarheid en genieten

Goede voornemens vooral gericht op dankbaarheid en genieten

Een nieuw jaar is voor veel mensen een moment om stil te staan bij je leven en na te denken wat je zou willen verbeteren. Wij vroegen daarom onze panelleden in december of zij goede voornemens maken, en zo ja, welke dan. Iets meer dan de helft van de panelleden maakt (soms) goede voornemens.

Bijna de helft van de deelnemers gaf aan geen goede voornemens te maken; zij gaven aan altijd al bewust met gedrag bezig te zijn en daar maakt een nieuw jaar geen verschil in. Ook wachten deze deelnemers niet op het nieuwe jaar bij het uitvoeren van plannen. Meteen starten met het goede voornemen past beter bij deze groep panelleden. Van de groep die (soms) goede voornemens maakt had één derde deze half december al gemaakt voor 2022 en een kwart wilde dit nog gaan doen.

2 op de 5 panelleden die goede voornemens maken, willen hierbij hulp nodig van familie

Goede voornemens

De meest populaire voornemens onder de panelleden zijn dankbaarheid hebben voor wat het leven biedt (88%), meer genieten van het leven (82%) en meer sporten/bewegen (70%). Ook werken aan een gezond gewicht (64%), helpen de samenleving te verbeteren (62%) en meer tijd maken voor familie en vrienden (60%) zijn veel voorkomende goede voornemens voor 2022. Op de vraag of de deelnemers hulp nodig hebben bij het uitvoeren van deze voornemens gaf 40% aan dit (misschien) nodig te hebben. Deze hulp wilden zij dan meestal van familie (70%), professional (43%) of vrienden (42%).

Meer informatie

Dit onderzoek is uitgezet in het Gezondheidspanel van de GGD Hart voor Brabant. In totaal deden 4461 panelleden mee. Meer weten over dit panelonderzoek? Bekijk dan onze infographic.

Deel het artikel

Het laatste nieuws

Onderzoek

Informatie nodig over gezondheid en leefomgeving in de regio? Check de Brabantscan en Brabantse omgevingsscan

De Brabantscan is het kennisknooppunt voor gezondheidsinformatie over de provincie Noord-Brabant. Je vindt hier bijvoorbeeld de resultaten van de gezondheidsenquêtes van de GGD, maar ook gezondheidsinformatie uit andere bronnen. De…