Overslaan en naar de inhoud gaan
InwonersNieuwsCoronaEinde massavaccinatie in Boxtel, locatie blijft stand-by

Einde massavaccinatie in Boxtel, locatie blijft stand-by

Vrijdag 24 september is voorlopig de laatste dag dat de vaccinatielocatie Boxtel van GGD Hart voor Brabant is geopend. Die dag is er ook open inloop voor prikken zonder afspraak. Dit kan tussen 10.00 en 15.00 uur.

Vaccinatielocatie Boxtel stand-by

In heel Nederland is de afgelopen weken de omslag gemaakt van massavaccinatie naar gerichte kleinschalige vaccinatieactiviteiten. Dit om de vaccinatiegraad te laten stijgen waar het kan. Het oorspronkelijk plan was om het aantal vaccinatielocaties in het werkgebied van de GGD Hart voor Brabant af te bouwen naar twee (Veghel en Waalwijk). Maar om kleinschalige vaccinatieactiviteiten mogelijk te maken is besloten om, naast Veghel en Waalwijk, ook Tilburg open te houden en de locaties in Uden, Boxtel en Berghem beschikbaar te houden tot eind dit jaar. Concreet betekent dit dat de locaties Uden, Boxtel en Berghem nu gesloten zijn of worden voor massavaccinaties maar dat ze stand-by blijven en geopend kunnen worden als de situatie daar om vraagt. Bijvoorbeeld voor prikken zonder afspraak of een derde prik voor mensen met een ernstige afweerstoornis.

Locatie goed bezocht

Vaccinatielocatie Boxtel opende op 14 mei haar deuren. Vanaf dat moment zijn er in totaal rond de 131.500 mensen in Boxtel gevaccineerd. De piekperiode was van 13 juni tot 22 juli met gemiddeld 1500 prikken per dag, met als uitschieter de periode tussen 25 juni en 4 juli. Toen werden er gemiddeld 2.300 prikken per dag gezet.

Informatie prikken zonder afspraak

Meer informatie over vaccinatielocaties en prikken zonder afspraak vind je op www.ggdhvb.nl/prikkenzonderafspraak

Het laatste nieuws

Gezondheidsonderzoek voor jongeren erkend als goed onderbouwde interventie

Mijn kind
We zijn trots om te delen dat het gezondheidsonderzoek ‘Gezond Leven? Check het Even!’ officieel erkend is als ...

Blog: Na 50 jaar gestopt met roken

Gezond leven
Sjan Rijkers – van Zelst (66 jaar) woont al ruim 12 jaar aan de Duifstraat in de Tilburgse wijk Groenewoud. Sin...