Overslaan en naar de inhoud gaan
InwonersNieuwsGezond levenEen inspirerende lezing van Erik Scherder met de boodschap: Daag uit die hersenen!

Lezing van Erik Scherder

Daag uit die hersenen!

Na een introductie door de GGD, zorgde wethouder Willy Hendriks-van Haren voor een welkom vanuit de gemeente. “Deze lezing van hersenwetenschapper Erik Scherder onderstreept het belang van preventie, voor lichaam en geest. Zonder dat je erbij nadenkt, zijn je hersenen belangrijk bij alles wat je doet. Van bewegen tot praten en van onthouden tot slapen. Dag in dag uit, dag en nacht. Daarom is het belangrijk om goed voor je hersenen te zorgen.”

De middag was een groot succes. Erik Scherder liet zien dat gezond ouder worden al begint als je jong bent. Maar ook dat je op iedere leeftijd je hersenen positief kunt beïnvloeden door meer te bewegen, een gezonde leefstijl te hebben en je hersenen uit te dagen. De oproep van Erik was vooral: ben nieuwsgierig, daag jezelf uit en doe moeite.

Thérèse Claassen, directeur publieke gezondheid GGD Hart voor Brabant sloot de lezing af: “Gezond opgroeien en gezond ouder worden moet voor iedereen mogelijk zijn. Wij werken aan het verkleinen van deze gezondheidsverschillen, zodat iedereen kan meedoen aan de samenleving. Door gezond zijn voor iedereen gewoon te maken. Preventie in de breedste zin van het woord is volgens ons de sleutel tot een gezonde toekomst. Land van Cuijk is hier al ontzettend goed mee bezig. Dat is een dik compliment voor alle betrokken organisaties en deelnemers.” 

Voor en na de lezing was er een ontmoetingsplein rond het thema gezondheid in de kleine zaal van de Schouwburg. Hier stonden de organisaties Alzheimer Nederland, Biblioplus, Buurtzorg, Dementie Keten Team, GGD Hart voor Brabant, NEGEN, Sociom, werkgroepen dementievriendelijke gemeente, WMO-consulenten en Ypse. Het ontmoetingsplein werd goed bezocht.

De lezing was er één uit een reeks van acht, waarin het belang van een goede gezondheid en mentale en fysieke fitheid voorop staat. Lees hier welke lezingen nog volgen en meld je aan: www.gemeentelandvancuijk.nl/lezingengezondheid.

Erik Scherder staat op het podium een lezing te geven voor het publiek met de boodschap: Daag uit die hersenen!