Overslaan en naar de inhoud gaan
InwonersNieuwsCoronaCoronavaccinaties bij kinderen van 5 tot en met 11 jaar met medisch verhoogd risico

Coronavaccinaties bij kinderen van 5 tot en met 11 jaar met medisch verhoogd risico 

GGD Hart voor Brabant werkt samen met Jeroen Bosch Ziekenhuis en Bernhoven

Sinds zaterdag 18 december kunnen ook kinderen van 5 tot en met 11 jaar met onderliggende aandoeningen een coronavaccinatie krijgen. Het gaat om kinderen met bijvoorbeeld ernstige astma, chronische longaandoeningen of aangeboren hartafwijkingen. Deze kinderen hebben grotere kans om door een coronabesmetting in het ziekenhuis te komen. Daarom heeft de Gezondheidsraad het advies gegeven om deze kinderen te vaccineren tegen corona. GGD Hart voor Brabant voert deze vaccinaties uit in de coronavaccinatie-punten in het Jeroen Bosch Ziekenhuis en Bernhoven. Daarnaast kunnen ouders samen met hun kind ook terecht in een aparte ruimte in het Willem II stadion.

In alle rust vaccineren

GGD Hart voor Brabant kiest voor deze locaties zodat kinderen in alle rust kunnen worden geprikt. Op de grote vaccinatielocaties in de regio staat nu alles in het teken van de opschaling voor de boostercampagne. Speciale teams staan klaar om kinderen en hun ouders op te vangen en te begeleiden bij het prikken. Uiteraard ontvangt ieder kind na afloop een dapperheidsdiploma voor bewezen dapperheid tijdens de prik.

Uitnodiging vanaf half december door kinderarts

Kinderen van 5 tot en met 11 jaar met een verhoogd medisch risico krijgen vanaf de 2e helft van december een uitnodiging voor de coronavaccinatie. Ze krijgen deze uitnodiging van hun kinderarts. De GGD is gevraagd om deze coronavaccinaties uit te voeren.

Kinderdosis BioNTech/Pfizer-vaccin

De kinderen krijgen een kinderdosis van het BioNTech/Pfizer-vaccin. Dit is volgens het Europees Medicijn Agentschap (EMA) veilig en geschikt voor jonge kinderen. Ook de Gezondheidsraad zegt dat vaccins voor kinderen van 5 tot en met 11 jaar goed werken en veilig zijn.

Kinderen van 5 tot 12 jaar kunnen ook coronavaccinatie krijgen

Na de grootschalige boostercampagne kunnen kinderen van 5 tot en met 11 jaar zonder verhoogd medische risico ook een coronavaccinatie krijgen. Dit is conform het advies van de Gezondheidsraad. Het gaat om alle kinderen in deze leeftijdsgroep. De uitnodigingen voor vaccinatie met een aangepaste, lagere dosering van het Pfizer-vaccin worden naar verwachting vanaf eind januari 2022 verstuurd. Het is bij kinderen onder de 12 aan de ouders om te beslissen of ze hun kind willen laten vaccineren.