InwonersNieuwsCoronaWerkbezoek GGD GHOR, RIVM en VWS over Fijnmazig vaccineren

Werkbezoek GGD GHOR, RIVM en VWS over Fijnmazig vaccineren

Een delegatie van GGD GHOR Nederland, Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu en Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft op vrijdag 20 mei een werkbezoek gebracht aan GGD Hart voor Brabant om te horen hoe wij fijnmazig vaccineren organiseren. Zij bezochten die ochtend ook de vaccinatie locatie in een wijkcentrum in Den Bosch en bij het Jeroen Bosch Ziekenhuis en direct aansluitend gingen wij in gesprek over de toekomst.

Thérèse Claassen, Directeur Publieke Gezondheid van de GGD Hart voor Brabant: “𝘏𝘦𝘵 𝘸𝘢𝘴 𝘦𝘦𝘯 𝘸𝘢𝘢𝘳𝘥𝘦𝘷𝘰𝘭 𝘸𝘦𝘳𝘬𝘣𝘦𝘻𝘰𝘦𝘬, 𝘸𝘢𝘢𝘳𝘣𝘪𝘫 𝘸𝘦 𝘴𝘢𝘮𝘦𝘯 𝘩𝘦𝘣𝘣𝘦𝘯 𝘵𝘦𝘳𝘶𝘨𝘨𝘦𝘣𝘭𝘪𝘬𝘵, 𝘮𝘢𝘢𝘳 𝘷𝘰𝘰𝘳𝘢𝘭 𝘩𝘦𝘣𝘣𝘦𝘯 𝘨𝘦𝘴𝘱𝘳𝘰𝘬𝘦𝘯 𝘰𝘷𝘦𝘳 𝘥𝘦 𝘷𝘦𝘳𝘴𝘵𝘦𝘳𝘬𝘪𝘯𝘨 𝘷𝘢𝘯 𝘥𝘦 𝘴𝘢𝘮𝘦𝘯𝘸𝘦𝘳𝘬𝘪𝘯𝘨 𝘪𝘯 𝘥𝘦 𝘵𝘰𝘦𝘬𝘰𝘮𝘴𝘵 𝘷𝘰𝘰𝘳 𝘩𝘦𝘵 𝘷𝘢𝘤𝘤𝘪𝘯𝘦𝘳𝘦𝘯. 𝘏𝘦𝘵 𝘨𝘢𝘧 𝘰𝘯𝘴 𝘥𝘦 𝘮𝘰𝘨𝘦𝘭𝘪𝘫𝘬𝘩𝘦𝘪𝘥 𝘰𝘮 𝘨𝘰𝘦𝘥 𝘵𝘦 𝘭𝘶𝘪𝘴𝘵𝘦𝘳𝘦𝘯 𝘦𝘯 𝘷𝘢𝘯 𝘦𝘭𝘬𝘢𝘢𝘳 𝘵𝘦 𝘭𝘦𝘳𝘦𝘯. 𝘞𝘦 𝘩𝘦𝘣𝘣𝘦𝘯 𝘦𝘦𝘯 𝘮𝘰𝘰𝘪𝘦 𝘴𝘵𝘢𝘱 𝘨𝘦𝘻𝘦𝘵.”

𝗦𝗮𝗺𝗲𝗻𝘄𝗲𝗿𝗸𝗶𝗻𝗴 𝗺𝗲𝘁 𝗻𝗲𝘁𝘄𝗲𝗿𝗸𝗽𝗮𝗿𝘁𝗻𝗲𝗿𝘀 𝗰𝗿𝘂𝗰𝗶𝗮𝗮𝗹

Het is onze missie om iedereen in Nederland gezonde kansen te bieden alles uit hun leven te halen. Om concreet invulling te geven aan die missie wil GGD Hart voor Brabant alle inwoners in het werkgebied die dat willen vaccineren tegen Corona. Een corona vaccinatie is niet voor iedereen vanzelfsprekend; mensen kunnen fysieke, emotionele, sociale of functionele barrières ervaren om een coronavaccin te halen. Om hen te bereiken werken wij met locaties dichtbij in de wijk, sleutelfiguren en professionele en toegankelijke gesprekspartners. Dat bedoelen we met fijnmazig vaccineren.
Het is daarbij belangrijk op maat en per belemmering duurzame activiteiten te organiseren. Eenmalige activiteiten hebben voor de meeste belemmeringen geen zin. De GGD investeert daarom continu in het netwerk in de wijk.

𝗚𝗲𝘀𝗽𝗿𝗲𝗸 𝗼𝘃𝗲𝗿 𝗱𝗲 𝘁𝗼𝗲𝗸𝗼𝗺𝘀𝘁

Het was waardevol om met elkaar in gesprek te zijn. We hebben scherper in beeld gekregen hoe beleid (VWS), coördinatie (RIVM) en uitvoering (GGD’en) beter op elkaar af kunnen stemmen. In die zin was het werkbezoek hopelijk de start van een gesprek over de toekomst. Een toekomst waarin we klaar staan voor een mogelijke opschaling in het najaar en waarin we gaan onderzoeken of er mogelijkheden zijn voor een landelijk vaccinatiecentrum.

Het laatste nieuws

Ouderavond Check It Out in Boxmeer

Ouderavond project 'Check it out' zeer gewaardeerd door ouders van deelnemende scholen in Gemeente Land van Cuijk. De ouderavond is onderdeel van een project dat richt zich op preventie van…