InwonersNieuwsCoronaVrijwillige booster mogelijk voor mensen jonger dan 60 die één (basis)vaccinatie minder kregen

Vrijwillige booster mogelijk voor mensen jonger dan 60 die één (basis)vaccinatie minder kregen

Iedereen die een besmetting heeft doorgemaakt en vervolgens één basisvaccinatie en een booster heeft gekregen kan vanaf nu ook een extra booster tegen corona halen.

Andere landen, andere regels

In Nederland wordt een coronabesmetting gezien als een eerste vaccinatie. Dit betekent dat mensen die besmet raakten, hierna één mRNA-vaccin en vervolgens een booster konden krijgen. Dat gold vervolgens als een volledige, afgeronde vaccinatie. Intussen blijkt dat sommige landen hier anders naar kijken. Daar worden mensen als ‘volledig gevaccineerd’ beschouwd na drie prikken: twee basisvaccinaties plus een booster. In deze landen komt deze groep mensen dus een prik tekort en daardoor kunnen zij niet overal vrij reizen.

Afspraak maken voor vrijwillige extra booster

Ben jij jonger dan 60 jaar en heb je één mRNA-prik en een booster ontvangen na een coronabesmetting? Dan kun je, mits jouw laatste coronavaccinatie minimaal 3 maanden geleden is, een extra boosterprik krijgen. Een afspraak voor deze prik maak je via landelijke vaccinatie afsprakennummer: 0800-7070.

Vragen of twijfels?

De callcentermedewerkers van de landelijke vaccinatie afsprakenlijn kunnen en mogen niet helpen bij medische vragen. Vragen of twijfels kun je vooraf bespreken met je medisch specialist of een onafhankelijke zorgprofessional. Kijk daarvoor op vragenovercorona.nl.

Het laatste nieuws

Gezond leven

Wat is het imago van GGD Hart voor Brabant?

Om aan de missie te voldoen, is het belangrijk dat GGD Hart voor Brabant een goede bekendheid én een goed imago heeft. Inwoners moeten weten wanneer en waarom zij bij…