InwonersNieuwsCoronaMensen met een (ernstige) afweerstoornis ontvangen uitnodiging herhaalprik

Mensen met een (ernstige) afweerstoornis ontvangen uitnodiging herhaalprik

Vanaf 19 april jl. ontvangen mensen met een (ernstige) afweerstoornis hun uitnodiging voor een herhaalprik tegen corona. Dit gebeurt omdat zij onder behandeling zijn van een medisch specialist voor een specifieke aandoening óf omdat zij bepaalde medicijnen voorgeschreven krijgen. Zij ontvangen de uitnodiging per brief van hun medisch specialist.

Mensen met een (ernstige) afweerstoornis lopen een groter risico op ernstige ziekte als zij besmet raken met het coronavirus. Zij kunnen nu, minimaal drie maanden na hun boosterprik, een herhaalprik halen. Deze herhaalprik is een mRNA vaccin van BioNTech/Pfizer of van Moderna. Het is niet mogelijk om zelf een keuze te maken.

Afspraak maken

Mensen met een afweerstoornis kunnen nu bij de GGD-locaties terecht voor hun herhaalprik. In de uitnodigingsbrief staat hoe de afspraak gemaakt kan worden.

Vragen of twijfels?

Vragen of twijfels over de herhaalprik kunnen besproken worden met de eigen medisch specialist of een onafhankelijke zorgprofessional. Kijk daarvoor op vragenovercorona.nl. Voor meer informatie en vragen over de herhaalprik voor mensen met een afweerstoornis verwijzen we graag naar deze pagina van het RIVM.

Het laatste nieuws

Ouderavond Check It Out in Boxmeer

Ouderavond project 'Check it out' zeer gewaardeerd door ouders van deelnemende scholen in Gemeente Land van Cuijk. De ouderavond is onderdeel van een project dat richt zich op preventie van…