InwonersNieuwsCoronaCorona testlocatie Rosmalen opent 16 augustus haar deuren

Corona testlocatie Rosmalen opent 16 augustus haar deuren

Omdat de corona testlocatie aan de Hambakenwetering in Den Bosch is gesloten heeft GGD Hart voor Brabant naast een nieuwe locatie aan de Gompenstraat 37 in Waalwijk nu ook een testlocatie in Rosmalen in gebruik genomen. In het voormalig ‘Huis van de Toekomst’ aan de Graafsebaan 133 is een volledige testlocatie ingericht. De eerste testdag is op dinsdag 16 augustus.

Spreiding van locaties

“Hoewel een zelftest de norm is blijft voor sommige groepen het advies om te testen bij de GGD. We hebben gekeken naar een optimale spreiding en een maximale aanrijtijd van 30 minuten voor de inwoners in de omgeving van Den Bosch. Daarom zijn we uitgekomen op een testlocatie in Waalwijk en in Rosmalen”, aldus Tineke Nolet, programma manager Corona GGD Hart voor Brabant.

Testlocaties

De testlocaties van GGD Hart voor Brabant zijn in:

  • Cuijk aan de Grotestraat 95
  • Rosmalen aan de Graafsebaan 133
  • Tilburg aan de Goirkekanaaldijk 221
  • Waalwijk aan de Gompenstraat 37

Een zelftest is de norm

Een zelftest is de norm. Het advies is om bij coronaklachten of contact met iemand die corona heeft een zelftest te doen. Voor sommige groepen blijft het advies om te testen met een PCR-test bij de GGD. Dit zijn zorgmedewerkers, mensen die wonen in een verpleeghuis of in een andere instelling met kwetsbare personen (70+ of met een ernstige afweerstoornis), mensen die thuis wonen en naar een dagbesteding gaan en mensen die geen zelftest kunnen doen, ook niet met hulp. Zij kunnen een afspraak maken op www.coronatest.nl.