Overslaan en naar de inhoud gaan
InwonersNieuwsCorona vaccinatie-afspraken nu ook online afzeggen of verplaatsen

Corona vaccinatie-afspraken nu ook online afzeggen of verplaatsen

Tot voor kort was het op het portaal alleen mogelijk om een vaccinatie afspraak te maken. Wijzigingen en/of annulering van de afspraak verliep via het landelijke callcenter. Vanaf vandaag bieden we deze mogelijkheid ook via het portaal.

Hoe werkt het?

Mensen die telefonisch of online een corona afspraak hebben gemaakt kunnen voortaan zelf online hun afspraak onder ‘Mijn vaccinatieafspraken inzien’ verplaatsen of afzeggen. Om de afspraakgegevens te bekijken moet worden ingelogd met een DigiD.

Verplaatsen

Voor het verplaatsen van een corona afspraak kan onder de knop ‘afspraak verplaatsen’ een nieuwe afspraak worden gemaakt door te kiezen uit verschillende tijdstippen. Als de nieuwe afspraak wordt bevestigd dan ontvangt men per e-mail een nieuwe afspraakbevestiging.

Afzeggen

Voor het afzeggen van een corona afspraak kan onder de knop ‘afspraak annuleren’ de afspraak worden verwijderd. Als de afspraak wordt afgezegd dan wordt deze uit het overzicht met de afspraakgegevens verwijderd.

Meer service en kortere doorlooptijden

De uitbreiding van de nieuwe functionaliteit op het portaal biedt niet alleen meer service en gebruikersgemak, maar zorgt ook voor een afname van de druk van het callcenter en heeft daarmee een positief effect op de doorlooptijden.