Overslaan en naar de inhoud gaan
InwonersNieuwsCoronaBoosterprik zonder afspraak mogelijk bij GGD Hart voor Brabant

Boosterprik zonder afspraak mogelijk bij GGD Hart voor Brabant

Op zes van de acht vaccinatielocaties van de GGD Hart voor Brabant is het vanaf volgende week mogelijk om zonder afspraak de boosterprik te halen. Inwoners van 18 jaar of ouder kunnen zich hiervoor dagelijks tussen 10.00 uur en 16.00 uur melden. Ook voor een 1e of 2e vaccinatie kun je op deze locaties zonder afspraak terecht.

Vrije inloop vanaf 19 januari

Inwoners kunnen vanaf woensdag 19 januari zonder afspraak voor een boosterprik terecht bij de vaccinatielocaties in Cuijk, Uden en Waalwijk. Vanaf donderdag 20 januari geldt er ook in Berghem (gemeente Oss) een vrije inloop voor de booster. Veghel volgt op zaterdag 22 januari. LET OP: er zijn enkele dagen dat er bij bovengenoemde locaties niet op vrije inloop wordt geprikt. We raden inwoners aan om vooraf altijd even te kijken op www.ggdhvb.nl/prikkenzonderafspraak voor de actuele data en tijden. De Tilburgse Koepelhal is van maandag 24 januari tot en met vrijdag 28 januari geopend voor een boosterprik zonder afspraak. Daarna sluit de Koepelhal en kunnen inwoners op afspraak terecht in het Tilburgse Willem II stadion voor zowel de boosterprik als de 1e en 2e prik.

Meer ruimte om te boosteren zonder afspraak

“Steeds meer mensen hebben hun booster al gehaald”, zegt Mark Kroese, projectleider Vaccineren. “Dat betekent dat er op steeds meer locaties ruimte is om te boosteren zonder afspraak. Als je al een afspraak hebt gemaakt die later is gepland dan kun je ook gebruikmaken van de vrije inloop op een andere locatie of een ander tijdstip. Vergeet dat niet te melden op de vaccinatielocatie, zodat je afspraak uit het systeem gehaald kan worden. Wij hopen dat de vrije inloop de drempel verlaagt om de booster te halen.”

Zo werkt het

Inwoners van 18 jaar en ouder hebben geen afspraak meer nodig om hun boosterprik te halen op de vaccinatielocaties. Ze hoeven alleen hun ID-bewijs mee te nemen. De gezondheidsverklaring kan ter plekke worden ingevuld. Er is geen vrije keuze in welk vaccin iemand krijgt. Er wordt gevaccineerd conform de landelijke vaccinatiestrategie. En op = op. Per dag is er een nieuwe voorraad. Houd rekening met extra wachttijd op de locatie. Daarnaast is het goed om te weten dat op al onze vaccinatielocaties het dragen van een mondkapje verplicht is. Wie een stempel in het gele boekje wil, neemt dit boekje zelf mee.

Afspraak maken ook nog steeds mogelijk

Natuurlijk kun je ook nog steeds een afspraak maken voor een 1e en 2e prik of boostervaccinatie. Dat kan online via www.coronavaccinatie-afspraak.nl of telefonisch via 0800 7070. Mét een afspraak gaat het proces op de vaccinatielocatie soms net iets sneller, omdat je dan al geregistreerd bent. Voor mensen die wel een afspraak hebben, is een aparte wachtrij op de vaccinatielocaties.

Het laatste nieuws

Linsey den Dulk-Dik wint AJN AIOS-prijs

Mijn kind
Linsey den Dulk mocht vandaag de AJN AIOS-prijs in ontvangst nemen voor haar inzending ‘Medisch handelen door d...

Samen goed op weg om ‘gezond gewoon te maken’: terugblik 2023 en ambities voor 2025

Publicaties
De jaarstukken 2023 (jaarverslag en jaarrekening 2023) én de begroting voor 2025 zijn gepubliceerd. Een terugbl...