GGD Hart voor Brabant

Ik wil een soa-test

Is seks je werk? Maak dan ten minste 2 keer per jaar een afspraak voor een soa-test. Ook als je geen klachten hebt is het belangrijk om jezelf te controleren. Ben je nog niet gevaccineerd tegen hepatitis B? Dit kan gratis bij de GGD.
Plan je afspraak online: Maak een afspraak
Geplaatst op: 13-09-2019 om 14:16 uur
Laatst gewijzigd op: 26-10-2020 om 13:24 uur

Laat je 2 keer per jaar testen

Als seks je werk is, dan zijn soa's beroepsrisico's. Het is daarom belangrijk dat je je regelmatig laat testen. Je verkleint de kans op een soa door altijd met condoom te werken. Wij adviseren je om je tenminste 2 keer per jaar te laten testen op soa's. Dan houd je goed de vinger aan de pols.

Bij de GGD kun je je als sekswerker gratis en anoniem laten testen op soa's en gratis laten vaccineren tegen Hepatitis B. Je wordt getest op Chlamydia, Gonorroe, Syfilis en Hiv. Ben je nog niet gevaccineerd tegen Hepatitis B? Dan testen wij je hier ook op.

Laat je altijd controleren als je klachten krijgt na de seks of bent gewaarschuwd voor een soa door een partner. Maak een gratis online afspraak bij de GGD of bel 0900 369 69 69.

Wij hebben speciale sekswerkers spreekuren op maandagmiddag in Den Bosch en op vrijdagmiddag in Tilburg.
Op welke locaties kan ik terecht?

Waar kun je terecht bij de GGD?

Bij onze locatie in Tilburg

Bij onze locatie in ´s-Hertogenbosch 

Ook zijn er speciale spreekuren voor sekswerkers. Deze spreekuren zijn op maandagmiddag in Den Bosch en op vrijdagmiddag in Tilburg.
Bescherm jezelf tegen hepatitis B

Hepatitis B is een ontsteking van de lever die ontstaat door besmetting met het hepatitis B-virus. Besmetting kan plaatsvinden van moeder op kind bij de geboorte, door onveilige seks of contact met besmet bloed. Je kunt hepatitis B eenvoudig voorkomen door een vaccinatie.

Waarom vaccineren?

Hepatitis B komt voor in bloed, sperma en voorvocht. Deze ernstige soa is veel besmettelijker dan hiv. Een infectie met hepatitis b kan leiden tot ernstige leverziekte. In ongeveer 10% van de gevallen is hepatitis b chronisch.

Na 3 prikken ben je levenslang beschermd. Als sekswerker krijg je deze vaccinatie gratis.

Maak nu een afspraak

Je maakt eenvoudig online een afspraak via prostitutie.nl

Maak een afspraak

Alles wat je moet weten over hepatitis B in één oogopslag

Hoe gaat de soa-test in zijn werk?
  • Een arts, verpleegkundige of doktersassistent stelt vragen over jouw situatie. Bijvoorbeeld of je klachten hebt en waarom je een test laat doen.
  • Bij mannen wordt urine gebruikt voor het soa-onderzoek. Vrouwen krijgen of maken zelf een uitstrijkje. Soms is er een lichamelijk onderzoek nodig en/of nemen we bloed af.

De uitslag krijg je meestal binnen 10 dagen telefonisch, per sms of via e-mail. Is er een behandeling nodig? Dan krijg je een afspraak op de GGD, meestal voor een antibioticakuur.

Ongesteld tijdens de soa-test

Ben jij op het moment van de test ongesteld? Ook wanneer je menstrueert kan de afspraak voor de soa-test gewoon doorgaan. Dit heeft geen invloed op de uitslag van de soa-test.

 
Hoe duur is de soa-test?

Kom je in aanmerking voor een soa-test bij de GGD? Dan is deze altijd gratis.

We hebben helaas niet voldoende plek voor iedereen. Het kan zijn dat we je naar de huisarts verwijzen. Hoeveel geld het bij de huisarts kost, ligt aan een aantal factoren. Een enkelvoudige chlamydia-test is bijvoorbeeld goedkoper dan meerdere dure soa-testen. Ook speelt je zorgverzekering en je eigen risico een rol.