Overslaan en naar de inhoud gaan
Cursussen en webinarsOudercursus Peuter in zicht Midden-Brabant

Oudercursus Peuter in zicht

Een peuter ontwikkelt zich razendsnel. Door de vele veranderingen gaat het er thuis soms stormachtig aan toe. Want wat doe je als ouder als je kind een driftbui heeft, slecht luistert of misschien wel andere kinderen slaat? Alle ouders van peuters kunnen voor deze en andere vragen komen te staan.

Inhoud van de cursus

Tijdens deze oudercursus richten we ons op drie belangrijke vaardigheden in het opvoeden van peuters: steunen, stimuleren en sturen in de dagelijkse opvoedsituaties. Aan de hand van diverse werkvormen en opdrachten gaan ouders met elkaar in gesprek. We wisselen ervaringen en praktische tips uit en oefenen met opvoedvaardigheden. De cursus is voor ouders van peuters van anderhalf tot vier jaar.

Cursusdagen

De cursus bestaat uit 4 bijeenkomsten van 2 uur:

  • Woensdag 17 mei 2023
  • Woensdag 24 mei 2023
  • Woensdag 31 mei 2023
  • Woensdag 7 juni 2023

Neem contact op met Cursusbureau voor ouders en verzorgers Tilburg en Midden-Brabant. Door een mail te sturen naar: cursussenregioMB@ggdhvb.nl.

Deze cursus is alleen voor inwoners van de regio Midden-Brabant. Woon je in de regio Meierij of Brabant-Noordoost? Dan kan je je aanmelden bij je eigen Centrum Jeugd en Gezin”.

Deel cursus