Overslaan en naar de inhoud gaan
InwonersBlogHelp mijn penis is te klein

Help mijn penis is te klein

Stel je voor… Je hebt een dringende vraag. En niet zomaar een vraag. Nee, een vraag over seks! Als ik terug denk aan mijn eigen tienerjaren had ik een grote mond over dit onderwerp, maar inhoudelijke vragen stellen dat deed ik niet. Ik kan me nog herinneren dat ik in de brugklas een hele week mezelf heb afgevraagd wat beffen betekende omdat klasgenoten hier steeds woordspelingen over maakte. Ik durfde de vraag niet te stellen. Bang dat ik uitgelachen werd.

Seksvragen

Bij wie zou jij de vraag neerleggen als je jezelf druk maakt over het vergeten van de pil of als je vindt dat je als jongen te snel klaarkomt? De hoop is dat jongeren hier open over durven te spreken met ouders, leeftijdgenoten, etc. Maar de schaamte is vaak groot. En laat sense.info nu ook een chatfunctie hebben, waarop je anoniem kan chatten en al jouw vragen kan stellen. Wat was dat vroeger een uitkomst geweest voor mij!

Mijn penis is te klein

Op de chat logt een jongeman in die net een heel leuk meisje heeft ontmoet en hij zou heel graag seks met haar hebben. Echter één ding houdt hem tegen; zijn penis. Hij schaamt zich voor het uiterlijk van zijn penis. In zijn beleving wijkt deze heel erg af van wat normaal is. Maar wat is normaal? En hoe jammer zou het zijn dat de jongen deze seksuele beleving moet missen omdat hij niet comfortabel is met zijn eigen geslachtsorgaan?

Chatten helpt!

Vanuit Sense staan we voor positieve seksuele gezondheid, dus ook een jongen die onzeker is over zijn penis moet leuk seks kunnen hebben. Hoe zou jij een dergelijk gesprek aanpakken? Mijn collega heeft vooral de situatie genormaliseerd. Een normale penis is in slappe toestand 6 tot 13 cm lang en in erectie tussen de 13 en de 21 cm lang. De afmetingen van de penis van deze jongen waren precies gemiddeld, dus de onzekerheid kwam vooral voort uit zijn eigen beleving. Denk aan de verhalen die hij hoort van vrienden en het vergelijken met jongens onder de douche bij voetbal. Uiteindelijk was de jongen al zo blij dat hij op een veilige en laagdrempelige manier zijn verhaal kwijt kon, waardoor hij zelf met oplossingen kwam om met zijn onzekerheid om te gaan. De kans op seks met het meisje wat hij leuk vindt, was zeer toegenomen. Hoe gaaf is dat?

Iedereen is onzeker

Normaliteitsvragen! Dus wat is ‘normaal’ en wat wijkt af, dat zijn de vragen die we vooral zien op de chat. Het is ook vrij ingewikkeld om midden in jouw eigen ontwikkeling te zitten en dan niet jezelf onzeker te voelen op wat voor gebied dan ook. Maar zorg dat je de juiste informatie hebt. Dat is belangrijk en zoals de leerlingen van het KW1-college daar raad mee wisten: ‘F*ck taboes!’. Zij hebben prachtige filmpjes gemaakt over al die onderwerpen waar iedereen wel eens onzeker over is en niet zo snel een gesprek over aangaat. Laten we vooral openheid creëren. Nieuwsgierig naar de filmpjes? Bekijk hier een voorbeeld!

https://www.youtube.com/watch?v=VCU9BZxv1Js

Over Inge van Zundert

Ik ben Inge, 31 jaar oud, sociaal verpleegkundige seksuele gezondheid.Verder ben ik: een verzot fan van healty food (ja ook chiazaden enzo!), mijn kat Pim, heb ik een grote liefde voor Afrika en reizen, boksen, festivalletjes en creëer ik kunstwerken met acrylverf.

Inge van Zundert

Deel het artikel
  • Reacties (0)

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *