GGD Hart voor Brabant

De Gezonde School

Gezonde leerlingen presteren beter! Nieuwsgierig naar wat de ‘Gezonde School’-aanpak voor jouw school kan betekenen? De gezonde school adviseur van de GGD Hart voor Brabant kan je helpen.
Neem contact op met: jouw adviseur

Hoe werkt de Gezonde School?

De werkwijze Gezonde School gaat uit van wat jullie school al doet en bouwt hierop verder. Ook stelt de GGD een schoolgezondheidsprofiel op. Op basis van dit profiel kan je als school gericht kiezen om meer aandacht te geven aan een bepaald gezondheidsthema. Onze gezonde school adviseur kan jullie team hierbij helpen.

Hoe gezond is jouw school eigenlijk?

Veel scholen besteden al aandacht aan gezondheid. Jouw school ook. Vaak meer dan je denkt. Benieuwd naar hoe gezond jouw school al is?

Check: 'Hoe gezond is jouw school'

laat zien dat je een gezonde school bent

Wil je laten zien dat je als school met de Gezonde School aanpak werkt?

Vraag het vignet Gezonde School aan

Advies en ondersteuning

Wil je meer weten? Of wil je graag ondersteuning vanuit de GGD? Onze gezonde school adviseur kan samen met jullie team werken aan gezondheid op school. Onze adviseur bekijkt wat er op school al gebeurt rondom gezondheid en wat aansluit bij de wensen en behoeften op school. Onze adviseurs ondersteunen bij het maken van keuzes als het gaat om lesprogramma's, ouderbetrokkenheid, het opstellen van beleid en deskundigheidsbevordering. De gezonde school adviseur van de GGD is onafhankelijk en komt graag langs. Neem contact op met onze gezonde school adviseur of met de jeugdverpleegkundige van jouw school.

Meer informatie

De Gezonde School is een landelijke aanpak. Het programma Gezonde School streeft ernaar dat gezondheid in het DNA van elke school komt. Meer (achtergrond)informatie vind je op www.gezondeschool.nl

Vragenlijst Gezonde School

Een onderdeel van De Gezonde School methode is een vragenlijst voor ouders van kinderen in groep 1 t/m 5 en voor alle kinderen in groep 6 t/m 8. Deze vragenlijst gaat onder andere over eetgewoonten, het omgaan met andere kinderen en hoe kinderen zich voelen op school.