Overslaan en naar de inhoud gaan
InwonersNieuwsReizigers­adviseringVanaf 1 juli gratis testen voor je reis via 0800 5005

Vanaf 1 juli gratis testen voor je reis via 0800 5005

In juli en augustus kun je gratis testen voor je reis. Als dat noodzakelijk is. Dit moet je vooraf zelf goed onderzoeken. De vereisten verschillen per land en kunnen ook nog veranderen.

Testen voor je reis kan bij verschillende testaanbieders. Ook bij GGD Hart voor Brabant.

Bij de GGD testen voor je reis kan alleen via 0800-5005

Online kan binnenkort ook. Meer informatie hierover vind je op testenvoorjereis.nl. Vooralsnog kun je alleen via 0800-5005 van de GGD een testuitslag voor de CoronaCheck app krijgen. De andere afsprakennummers of website voor een GGD-test kun je hiervoor dus niet gebruiken.

In juli en augustus test GGD Hart voor Brabant reizigers op alle locaties

De locaties Cuijk, Den Bosch, Tilburg Simon de Cockstraat en Uden zijn autoteststraten. Bij de locatie in Tilburg aan de Ringbaan West kom je lopend of met de fiets en loop je naar binnen voor de test. De mensen die komen voor reistesten komen daarbij niet in aanraking met mensen die om een andere reden komen testen. Dit wordt gescheiden van elkaar georganiseerd.

Let op!

  • Onderzoek zelf welke vereisten een land stelt. Ook kort voor vertrek. Mogelijk is er iets gewijzigd. Dit vind je via wijsopreis.nl.
  • Bij GGD Hart voor Brabant krijg je vanaf 1 juli altijd een PCR-test
  • Wil je bij een GGD getest worden voor je reis, dan kan dit alleen als je een DigiD hebt. Dat geldt ook voor kinderen.
  • Je kunt vanaf twee weken voor je testdatum een afspraak plannen.
  • Houd rekening met 30 uur verwerkingstijd*. Je krijgt de uitslag van een PCR-test bij de GGD binnen 26 uur. Het kan tot maximaal 4 uur duren voordat de testuitslag op te halen is in de CoronaCheck-app of op CoronaCheck.nl.

Meer informatie

Dit bericht gaat specifiek over het testen voor je reis bij GGD Hart voor Brabant. Wil je informatie over andere mogelijkheden en testaanbieders? Kijk dan op testenvoorjereis.nl.

*Heb je schade doordat je je testuitslag niet op tijd hebt? Dan is de GGD hiervoor niet aansprakelijk.