Overslaan en naar de inhoud gaan
InwonersNieuwsOnderzoekStart Corona Gezondheidsmonitor Jongvolwassenen 2022

Start Corona Gezondheidsmonitor Jongvolwassenen 2022:

Mogen wij jouw Pandemening?

Vanaf 21 april vragen alle GGD’en jongvolwassenen in de leeftijd van 16 tot 25 jaar hoe het met hen gaat. Via een social media campagne nodigen we hen uit om een vragenlijst in te vullen. Met deze gezondheidsmonitor willen we inzicht krijgen in de gezondheid en het welzijn van jongvolwassenen na de coronacrisis. Om ook de jongvolwassenen in het werkgebied van GGD Hart voor Brabant goed in beeld te krijgen, is het belangrijk dat er voldoende deelnemers zijn. Daarom vraagt ook GGD Hart voor Brabant: ‘mogen wij jouw Pandemening’?

De sociaal emotionele gevolgen van het coronavirus in beeld krijgen

Het coronavirus beheerste de afgelopen twee jaar onze samenleving. De coronacrisis heeft veel invloed gehad op het leven van jongvolwassenen. Om deze gevolgen beter in beeld te krijgen, gaf het ministerie van VWS alle GGD’en de opdracht om onderzoek te doen naar de gezondheid en het welzijn van deze doelgroep. Dit onderzoek doen de GGD’en gezamenlijk via de Corona Gezondheidsmonitor Jongvolwassenen. Van 21 april tot en met half juli 2022 nodigen we jongvolwassenen uit een vragenlijst in te vullen over thema’s als lichamelijke en mentale gezondheid, leefstijl, middelengebruik, weerbaarheid, eenzaamheid en de gevolgen van corona. De resultaten van het onderzoek helpen beleidsmakers bij het opstellen van gezondheidsbeleid. Deelname van zoveel mogelijk jongvolwassenen is heel belangrijk om ook op lokaal, gemeentelijk niveau te weten hoe et met deze doelgroep gaat.

Social media campagne met hulp van Rijk Hofman

De GGD’en worden bij dit onderzoek landelijk ondersteunt door een extern communicatiebureau. Via verschillende social media kanalen zoals Instagram, Facebook, Snapchat en TikTok proberen GGD’en jongvolwassenen te enthousiasmeren om mee te doen. Jongvolwassenen kunnen bij de wervingscampagne ook Rijk Hofman tegenkomen die hen aanmoedigt om hun ervaringen met de GGD te delen. Daarnaast wordt de Corona Gezondheidsmonitor Jongvolwassenen ook offline gepromoot, bijvoorbeeld in de kantine van (sport)verenigingen op scholen en in winkels.

Meer informatie?

Heb je een vraag over de Corona Gezondheidsmonitor Jongvolwassen?

 

Het laatste nieuws

Doe jij iets terug voor weldoeners?

Als vaste steun en toeverlaat geeft Eric zijn buren op hun oude dag het gevoel er nog steeds te mogen zijn. Eri...

Aankondiging najaarsronde coronaprik 2024

Corona
Van 16 september tot december 2024 volgt er een corona najaarsronde. Lees meer over wie er welkom is voor de co...