Overslaan en naar de inhoud gaan
InwonersNieuwsCoronaNieuw vaccin Novavax nu beschikbaar

Nieuw vaccin Novavax nu beschikbaar

Vanaf 14 maart is het zogeheten Novavax-vaccin beschikbaar. Het is een nieuw alternatief voor mensen die twijfelen over een inenting met een mRNA- of vectorvaccin en die nog géén basisserie hebben ontvangen. Wie wil kiezen voor Novavax, kan een afspraak maken via het speciale telefoonnummer 0800-0174.

Eiwitvaccin

Het vaccin van Novavax is een zogenoemd eiwitvaccin. Op de website van het RIVM leest u meer (medische) informatie over Novavax. Novavax is eind december goedgekeurd door de EMA en sinds kort beschikbaar in Nederland. De werkzaamheid is vergelijkbaar met de vector- en mRNA-vaccins waarmee de GGD’en al eerder hebben geprikt, bijvoorbeeld BioNTech/Pfizer, Moderna en Janssen.

Voorlopig nog geen booster met Novavax

Het Novavax-vaccin bestaat uit een basisserie van 2 vaccinaties met een interval van 3 weken. Novavax is door de EMA alleen goedgekeurd als basisserie-vaccinatie. Op dit moment lopen er studies naar een boostervaccinatie met het Novavax-vaccin.

Speciaal telefoonnummer

Novavax is geschikt voor mensen die twijfelen over een inenting met een mRNA- of vectorvaccin. Of voor mensen met een relatieve contra-indicatie voor mRNA-vaccins. Het Novavax-vaccin komt beschikbaar op 14 locaties in Nederland. In onze regio kan er in Veghel een afspraak gemaakt worden. Het is mogelijk om een afspraak te maken via de Landelijke Vaccinatie Afsprakenlijn. Voor Novavax is een speciaal telefoonnummer ingericht: 0800-0174.

Vragen of twijfels?

De callcentermedewerkers van de Landelijke Vaccinatie Afsprakenlijn kunnen en mogen niet helpen bij medische vragen. Vragen of twijfels kunt u vooraf bespreken met een onafhankelijke zorgprofessional. Kijk daarvoor op vragenovercorona.nl.

Het laatste nieuws

BLOG: Een pil er in en je bent er van af… of niet?

Seksuele gezondheid
Onze verpleegkundige Inge en haar collega's horen in de spreekkamer vaak de nonchalante houding als het ga...
BLOG: Een pil er in en je bent er van af… of niet?