Overslaan en naar de inhoud gaan
InwonersNieuwsMyrna Linders wint met ‘Recyclen van doppen 2.0’ AJN-AIOS-Prijs

Myrna Linders wint met ‘Recyclen van doppen 2.0’ AJN-AIOS-Prijs

Onze jeugdarts Myrna Linders heeft vandaag met haar inzending ‘Recyclen van doppen 2.0’ de AJN-AIOS-Prijs (de AAP-prijs) gewonnen. De prijs werd uitgereikt tijdens het vierde lustrum van de AJN-dag van AJN Jeugdartsen in Utrecht. De AJN-AIOS-Prijs werd voor het eerst uitgereikt.

Naalddoppen

Ieder jaar worden in de zorg miljoenen naaldendoppen van polypropyleen weggegooid, vrijwel altijd bij het restafval. Deze doppen zijn goed recyclebaar. Myrna stelt in haar plan voor om deze doppen in te zamelen en in te leveren bij een inleverpunt van D-DOG (Doppen en Deksels Omzetten voor Geleidehonden). Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar brengt ook geld op voor de opleiding van geleidehonden van KNGF geleidenhonden en stichting Hulphond.

Juryrapport

De jury bestaande uit Manje Dijkema en Lucy Smit, vindt dat de winnende inzending van Myrna Linders hoog scoort op zaken als innovatie en duurzaamheid. ‘Het onderwerp naalddoppen sluit naadloos aan bij de toenemende aandacht voor “planetary health” en de recent ondertekende Green Deal. Het concept blinkt uit in eenvoud en is vrijwel direct toepasbaar in de dagelijkse praktijk. Bijna elke medewerker binnen de jeugdgezondheidszorg komt hiermee in aanraking en kan op deze manier met een kleine handeling een groot verschil maken. De inzender toont hiermee een betrokkenheid bij het milieu maar ook bij de medemens, door de opbrengst van de naalddoppen te schenken aan een goed doel, aldus het juryrapport.

GGD Hart voor Brabant is op het moment bezig om de plannen van Myrna Linders in de praktijk te brengen.

Het laatste nieuws

Plan vanaf 15 oktober je coronaprik

Corona
Dit najaar kan iedereen met een kwetsbare gezondheid een coronaprik halen. Je mag altijd zelf bepalen of je de ...
Plan vanaf 15 oktober je coronaprik

Samen mentaal sterker tijdens FIX IT FEST

Gezond leven
Op 29 september 2023 vond van 12.30 tot 18.00 uur het FIX IT FEST plaats, georganiseerd door het Innovatienetwe...
Samen mentaal sterker tijdens FIX IT FEST

Nieuwe tool ggdomgevingsadvies.nl live

Gezonde Leefomgeving
De nieuwe website ggdomgevingsadvies.nl is live. Deze website verbindt het sociale en ruimtelijk domein en maak...
Nieuwe tool ggdomgevingsadvies.nl live