Overslaan en naar de inhoud gaan
InwonersNieuwsMyrna Linders wint met ‘Recyclen van doppen 2.0’ AJN-AIOS-Prijs

Myrna Linders wint met ‘Recyclen van doppen 2.0’ AJN-AIOS-Prijs

Onze jeugdarts Myrna Linders heeft vandaag met haar inzending ‘Recyclen van doppen 2.0’ de AJN-AIOS-Prijs (de AAP-prijs) gewonnen. De prijs werd uitgereikt tijdens het vierde lustrum van de AJN-dag van AJN Jeugdartsen in Utrecht. De AJN-AIOS-Prijs werd voor het eerst uitgereikt.

Naalddoppen

Ieder jaar worden in de zorg miljoenen naaldendoppen van polypropyleen weggegooid, vrijwel altijd bij het restafval. Deze doppen zijn goed recyclebaar. Myrna stelt in haar plan voor om deze doppen in te zamelen en in te leveren bij een inleverpunt van D-DOG (Doppen en Deksels Omzetten voor Geleidehonden). Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar brengt ook geld op voor de opleiding van geleidehonden van KNGF geleidenhonden en stichting Hulphond.

Juryrapport

De jury bestaande uit Manje Dijkema en Lucy Smit, vindt dat de winnende inzending van Myrna Linders hoog scoort op zaken als innovatie en duurzaamheid. ‘Het onderwerp naalddoppen sluit naadloos aan bij de toenemende aandacht voor “planetary health” en de recent ondertekende Green Deal. Het concept blinkt uit in eenvoud en is vrijwel direct toepasbaar in de dagelijkse praktijk. Bijna elke medewerker binnen de jeugdgezondheidszorg komt hiermee in aanraking en kan op deze manier met een kleine handeling een groot verschil maken. De inzender toont hiermee een betrokkenheid bij het milieu maar ook bij de medemens, door de opbrengst van de naalddoppen te schenken aan een goed doel, aldus het juryrapport.

GGD Hart voor Brabant is op het moment bezig om de plannen van Myrna Linders in de praktijk te brengen.

Het laatste nieuws

Doe jij iets terug voor weldoeners?

Als vaste steun en toeverlaat geeft Eric zijn buren op hun oude dag het gevoel er nog steeds te mogen zijn. Eri...

Aankondiging najaarsronde coronaprik 2024

Corona
Van 16 september tot december 2024 volgt er een corona najaarsronde. Lees meer over wie er welkom is voor de co...