Overslaan en naar de inhoud gaan
InwonersNieuwsCoronaMondkapjes en 1,5 meter afstand blijven op test- en vaccinatielocaties

Mondkapjes en 1,5 meter afstand blijven op test- en vaccinatielocaties

Hoewel vanaf 25 februari de algemene verplichting tot het houden van 1,5 meter afstand vervalt, is besloten om deze maatregel op de test- en vaccinatielocaties wel te blijven hanteren. Ditzelfde geldt voor het dragen van een mondkapje.

Op de GGD-testlocaties komen mensen die mogelijk besmet zijn met corona. Op de GGD-vaccinatielocaties komen juist mensen die (nog) niet volledig zijn gevaccineerd, waaronder ook mensen met een kwetsbare gezondheid. Om het risico van besmetting op deze locaties zo klein mogelijk te maken, blijft het gebruik van een mondkapje en het houden van 1,5 meter afstand op deze locaties noodzakelijk. Zo houden we het test- en vaccinatieproces zo veilig mogelijk.

Mondkapje vergeten?

Dat geeft niets, dan hebben wij er één voor je. Denk je ook om het desinfecteren van je handen bij binnenkomst op onze locaties?

Heb je coronaklachten? Verzet dan je afspraak voor een vaccinatie.

Je kunt snel weer bij ons terecht. Laat je testen bij de GGD en bel het landelijke afsprakennummer 0800 7070 om je afspraak te verplaatsen. Zo helpen we verspreiding van het coronavirus te voorkomen.