Overslaan en naar de inhoud gaan
InwonersNieuwsCoronaHerhaalprik (2e booster) voor mensen van 60 jaar en ouder

Herhaalprik (2e booster) voor mensen van 60 jaar en ouder

Mensen van 60 jaar en ouder, bewoners van verpleeghuizen, volwassenen 18+ met het syndroom van Down en volwassenen met een ernstige afweerstoornis kunnen een herhaalprik (2e booster) krijgen. Deze mensen hebben vanwege hun leeftijd of specifieke aandoening een groter risico op ernstig ziekte als zij besmet raken met het coronavirus. Hiervoor ontvangt u een brief van het RIVM of van uw specialist. Volwassen tussen de 18 en 60 jaar, die niet tot deze groepen horen, zijn voldoende beschermd tegen ernstige ziekte door corona na de basisserie en een boosterprik. Volgens de Gezondheidsraad hebben zij daarom geen herhaalprik nodig.

Wel of geen herhaalprik (2e booster) halen?

Als je al een herhaalprik (2e booster) hebt gehaald, dan hoef je op dit moment geen extra vaccinatie te halen.
Behoor je tot de doelgroep van de herhaalprik en heb je alleen de basisvaccinaties en de booster gehaald, dan kun je alsnog de vaccinatie laten zetten. De herhaalprik is belangrijk. Juist nu de coronamaatregelen zijn losgelaten en het aantal besmettingen hoog is. De bescherming van de eerste boostervaccinatie neemt langzaam af. Daarom is het nodig om uit voorzorg een herhaalprik te halen. Hiermee houden we de bescherming tegen ernstige ziekte en ziekenhuisopname op peil.

Plan je herhaalprik (2e booster) in

De herhaalprik tegen corona is een vaccinatie als toevoeging op de eerdere vaccinaties. De herhaalprik tegen corona wordt 3 maanden na de laatste prik toegediend of 3 maanden na de laatste coronabesmetting. Deze prik verbetert de werking van eerdere vaccinatie(s). Om wachtrijen te voorkomen adviseren wij vooraf een afspraak te maken. Je kunt telefonisch een afspraak maken via het landelijke nummer 0800 7070.

Wil je meer weten over de herhaalprik tegen corona? Kijk op de website van het RIVM.