Overslaan en naar de inhoud gaan
InwonersNieuwsGGD Uden is verhuisd naar de Volkelseweg

GGD Uden is verhuisd naar de Volkelseweg

De locatie van de GGD Hart voor Brabant in Uden is van de Aldetiendstraat verhuisd naar Volkelseweg 2. Thérèse Claassen, Directeur Publieke Gezondheid van de GGD Hart voor Brabant, en Ramona Sour, wethouder gemeente Maashorst, hebben de nieuwe locatie op 3 april feestelijk geopend. De verhuizing is onderdeel van de implementatie van de nieuwe huisvestingsvisie van GGD Hart voor Brabant. Wethouder Sour: “Fijn dat de GGD nu zo’n mooie locatie in Uden heeft. Het heeft een frisse en open uitstraling en sluit daarmee goed aan bij het toegankelijke karakter van deze organisatie.”

Vijf regionale vestigingen

De nieuwe huisvesting van de GGD Hart voor Brabant bestaat uit vijf regionale vestigingen. De eerste in ’s-Hertogenbosch werd opgeleverd in december 2019, de tweede in Tilburg in november 2020. Uden is -na Waalwijk en Oss- de laatste van de drie kleinere vestigingen die wordt geopend. Al deze locaties hebben een gezondheidsplein van waaruit de klant terecht kan bij de publieksdiensten, een werkgebied en een Plaza & Creatie. Naast de vijf regionale vestigingen heeft de GGD Hart voor Brabant zo’n zestig consultatiebureaus, verspreid over de gemeenten.

Gezondheidsplein

Inwoners uit de regio komen direct bij binnenkomst uit op het gezondheidsplein. Hier zitten de publieksdiensten reizigerszorg, seksuele gezondheidszorg en jeugdgezondheidszorg. Daarnaast kent de nieuwe locatie een Plaza & Creatie waar medewerkers kunnen afspreken met partners en waar medewerkers onderling kunnen samenwerken. Verder is er een werkgebied met werkplekken voor GGD-medewerkers uit de hele regio. Het werkgebied is ingericht volgens het concept ‘activiteit gerelateerd werken’ wat ervoor zorgt dat medewerkers kunnen kiezen uit verschillende soorten werkplekken afhankelijk van de werkzaamheden die zij op dat moment doen.

Samenwerking bevorderen

Directeur Thérèse Claassen is blij met de nieuwe locatie: “In onze nieuwe vestigingen willen we dat inwoners van ons werkgebied zich welkom voelen en goed kunnen worden bediend. Ook vinden we het belangrijk de samenwerking te bevorderen met de gemeenten, (zorg)partners en tussen collega’s onderling. Voorheen werkten onze collega’s grotendeels in vaste teams op een vaste locatie. Nu werken ze verspreid over de vijf locaties, waartussen zij ook steeds wisselen. We richten onze panden in als ontmoetingsplek voor onze partnerorganisaties in de publieke gezondheid. Hiermee stimuleren we naast verbinding en klachtgericht werken ook vernieuwing, de 3 kernwaarden van onze huisvestingsvisie.”

Het laatste nieuws

Plan vanaf 15 oktober je coronaprik

Corona
Dit najaar kan iedereen met een kwetsbare gezondheid een coronaprik halen. Je mag altijd zelf bepalen of je de ...
Plan vanaf 15 oktober je coronaprik

Samen mentaal sterker tijdens FIX IT FEST

Gezond leven
Op 29 september 2023 vond van 12.30 tot 18.00 uur het FIX IT FEST plaats, georganiseerd door het Innovatienetwe...
Samen mentaal sterker tijdens FIX IT FEST

Nieuwe tool ggdomgevingsadvies.nl live

Gezonde Leefomgeving
De nieuwe website ggdomgevingsadvies.nl is live. Deze website verbindt het sociale en ruimtelijk domein en maak...
Nieuwe tool ggdomgevingsadvies.nl live