Overslaan en naar de inhoud gaan
InwonersNieuwsGGD Uden is verhuisd naar de Volkelseweg

GGD Uden is verhuisd naar de Volkelseweg

De locatie van de GGD Hart voor Brabant in Uden is van de Aldetiendstraat verhuisd naar Volkelseweg 2. Thérèse Claassen, Directeur Publieke Gezondheid van de GGD Hart voor Brabant, en Ramona Sour, wethouder gemeente Maashorst, hebben de nieuwe locatie op 3 april feestelijk geopend. De verhuizing is onderdeel van de implementatie van de nieuwe huisvestingsvisie van GGD Hart voor Brabant. Wethouder Sour: “Fijn dat de GGD nu zo’n mooie locatie in Uden heeft. Het heeft een frisse en open uitstraling en sluit daarmee goed aan bij het toegankelijke karakter van deze organisatie.”

Vijf regionale vestigingen

De nieuwe huisvesting van de GGD Hart voor Brabant bestaat uit vijf regionale vestigingen. De eerste in ’s-Hertogenbosch werd opgeleverd in december 2019, de tweede in Tilburg in november 2020. Uden is -na Waalwijk en Oss- de laatste van de drie kleinere vestigingen die wordt geopend. Al deze locaties hebben een gezondheidsplein van waaruit de klant terecht kan bij de publieksdiensten, een werkgebied en een Plaza & Creatie. Naast de vijf regionale vestigingen heeft de GGD Hart voor Brabant zo’n zestig consultatiebureaus, verspreid over de gemeenten.

Gezondheidsplein

Inwoners uit de regio komen direct bij binnenkomst uit op het gezondheidsplein. Hier zitten de publieksdiensten reizigerszorg, seksuele gezondheidszorg en jeugdgezondheidszorg. Daarnaast kent de nieuwe locatie een Plaza & Creatie waar medewerkers kunnen afspreken met partners en waar medewerkers onderling kunnen samenwerken. Verder is er een werkgebied met werkplekken voor GGD-medewerkers uit de hele regio. Het werkgebied is ingericht volgens het concept ‘activiteit gerelateerd werken’ wat ervoor zorgt dat medewerkers kunnen kiezen uit verschillende soorten werkplekken afhankelijk van de werkzaamheden die zij op dat moment doen.

Samenwerking bevorderen

Directeur Thérèse Claassen is blij met de nieuwe locatie: “In onze nieuwe vestigingen willen we dat inwoners van ons werkgebied zich welkom voelen en goed kunnen worden bediend. Ook vinden we het belangrijk de samenwerking te bevorderen met de gemeenten, (zorg)partners en tussen collega’s onderling. Voorheen werkten onze collega’s grotendeels in vaste teams op een vaste locatie. Nu werken ze verspreid over de vijf locaties, waartussen zij ook steeds wisselen. We richten onze panden in als ontmoetingsplek voor onze partnerorganisaties in de publieke gezondheid. Hiermee stimuleren we naast verbinding en klachtgericht werken ook vernieuwing, de 3 kernwaarden van onze huisvestingsvisie.”