Overslaan en naar de inhoud gaan
InwonersNieuwsCoronaGGD sluit woensdagmiddag 3 en donderdag 4 augustus vaccinatielocatie Brabanthallen wegens hitte

GGD sluit woensdagmiddag 3 en donderdag 4 augustus vaccinatielocatie Brabanthallen wegens hitte

GGD Hart voor Brabant sluit aanstaande woensdag 3 augustus in de middag en donderdag 4 augustus de hele dag de vaccinatielocatie Brabanthallen in verband met de verwachte hitte. Mensen die ingepland stonden, worden persoonlijk gebeld voor een nieuwe afspraak bij een van de andere locaties in de regio of op een andere dag bij de Brabanthallen. De overige vaccinatielocaties van deze GGD blijven open om zo veel mogelijk vaccinaties door te laten gaan.

Welzijn bezoekers en medewerkers – De warmte in de Brabanthallen is minder goed te reguleren. “We moeten rekening houden met het welzijn van zowel de medewerkers als de bezoekers”, aldus Maddy van Lent. Zij is coördinator kwaliteit binnen Programma Corona bij de GGD Hart voor Brabant.

Zoveel mogelijk open – GGD Hart voor Brabant heeft besloten om ondanks de hitte zoveel mogelijk open te blijven. GGD Hart voor Brabant wil het vaccineren voor de mensen die een afspraak hebben gemaakt, zoveel mogelijk door laten gaan. De locaties die open blijven, zijn beter in temperatuur te reguleren.

Afspraak verzetten – Mensen die woensdagmiddag 3 augustus of donderdag 4 augustus een afspraak hebben bij de Brabanthallen zijn of worden gebeld voor een nieuwe afspraak op een van de andere locaties in de regio of op een andere datum bij de Brabanthallen. Het is ook mogelijk om zelf de afspraak te verzetten. Dit kan eenvoudig via de website www.coronatest.nl onder ‘Mijn vaccinatieafspraken inzien’. Om de afspraakgegevens te bekijken moet worden ingelogd met een DigiD.

Toename vaccinaties – Er is nu een toename van het aantal mensen dat zich laat vaccineren. Dat komt omdat voor een groep mensen de termijn van drie maanden verstreken is voor de herhaalprik of booster. Daarnaast maken sommigen vanwege vakantie nu alsnog de overweging om zich te laten vaccineren.