Overslaan en naar de inhoud gaan
InwonersNieuwsCoronaGGD opent maandag extra priklocatie in Koepelhal in Tilburg

GGD opent maandag extra priklocatie in Koepelhal in Tilburg

GGD Hart voor Brabant schaalt fors op in Tilburg om het prikken met het boostervaccin te versnellen. De grote Koepelhal in de spoorzone in Tilburg wordt daarvoor maandag 27 december in gebruik genomen. Aan het begin van het nieuwe jaar wordt hier ook in de avonduren geprikt.

Negen vaccinatielocaties in de regio

De afgelopen weken werd er in de gehele regio al opgeschaald door de capaciteit op de bestaande vaccinatielocaties in Berghem, Boxtel, Tilburg (Willem II Stadion), Uden, Veghel en Waalwijk uit te breiden en de openingstijden te verruimen. Ook werd de vaccinatielocatie in de Brabanthallen heropend en werd er gestart met prikken in een nieuwe vaccinatielocatie aan de Grotestraat in Cuijk. Met de Koepelhal in Tilburg komt het totaal aantal vaccinatielocaties in het werkgebied van de GGD Hart voor Brabant op negen.

Animo voor booster enorm

Directeur Therese Claassen licht toe: “We hebben gekeken naar een goede spreiding in ons werkgebied. Hierdoor is het gelukt om locaties te vinden die voor veel mensen goed bereikbaar zijn. Met deze negen locaties kunnen inwoners binnen 30 minuten bij een vaccinatielocatie zijn. De boostercampagne verloopt momenteel al zeer succesvol. Het animo is enorm. We schalen per dag op. Dat betekent dat er iedere dag heel veel nieuwe vaccinatieafspraken bij komen. Die zitten vaak snel vol. In eerdere vaccinatierondes liet GGD Hart voor Brabant de hoogste vaccinatiegraad van Nederland zien. Ik heb het volste vertrouwen dat het huidige positieve beeld zich verder voortzet tijdens de boostercampagne.” 

Hulp door gemeente Tilburg bij inplannen afspraak

GGD roept iedereen op om zo veel mogelijk online, via het digitale portaal, een afspraak in te plannen voor een boosterprik. Dit gaat sneller dan bellen en voorkomt dat het callcenter slecht bereikbaar wordt. Wie zelf niet digitaal vaardig is, kan hulp krijgen van de Gemeente Tilburg. In het stadhuis aan het Stadhuisplein 130 in Tilburg staan er van maandag tot en met vrijdag van 09.00 uur tot 17.00 uur mensen klaar die helpen bij het maken van de afspraak. Kun je wel wat hulp gebruiken of ken je iemand die hulp nodig heeft? Kom dan langs in het stadhuis. Voor wie het liever zelf doet, is er ook een handige uitlegfilm te vinden via www.uitlegprikafspraak.nl. Die helpt om de afspraak zelf online te maken. Stap voor stap.