Overslaan en naar de inhoud gaan
InwonersNieuwsCoronaGGD Hart voor Brabant schaalt op voor de boosterprik

GGD Hart voor Brabant schaalt op voor de boosterprik

Dinsdagavond werd tijdens de persconferentie de versnelling van de boostercampagne aangekondigd vanwege zorgen over de opkomst van de omikronvariant. Door iedereen een booster te geven, brengen we onze bescherming beter op orde en verminderen we de verspreiding van het virus. De GGD’en zijn gevraagd hiervoor maximaal op te schalen. GGD Hart voor Brabant is er klaar voor. 

Vaccinatielocaties dicht bij onze inwoners

Al tijdens de start van de vaccinatiecampagne begin dit jaar koos GGD Hart voor Brabant ervoor te vaccineren dicht bij onze inwoners, vanuit acht verschillende locaties. Het is gelukt locaties te vinden die voor veel mensen goed bereikbaar zijn. Op zaterdag 18 december heropenen we de vaccinatielocatie in de Brabanthallen in Den Bosch. Volgende week opent er een nieuwe vaccinatielocatie in Cuijk. Een tweede grote vaccinatielocatie in de Koepelhal in Tilburg volgt vlak daarna. Naast deze locaties worden de bestaande vaccinatielocaties in Berghem, Boxtel, Tilburg (Willem-II), Uden, Veghel en Waalwijk de komende periode maximaal gebruikt en de openingstijden verruimd. Dat doen we met heel veel tijdelijke medewerkers, naast de mensen uit onze eigen GGD-organisatie.

Prikafspraken 

Veel mensen willen graag zo dichtbij mogelijk hun boosterprik krijgen. Dat lukt nog niet altijd direct. GGD Hart voor Brabant werkt nog hard aan het opzetten van nieuwe priklocaties en het uitbreiden van de capaciteit van bestaande locaties. Ook worden medewerkers geworven en getraind voor de nieuwe en bestaande priklocaties. Door het openen van nieuwe locaties en uitbreiden van capaciteit van bestaande locaties komen er snel nieuwe tijdslots voor online-prikafspraken bij de regio, waarmee mensen meer prikafspraken kunnen maken in de buurt. Het loont daarom om geduld te hebben bij het maken van de online afspraak. Waar vandaag nog alleen een prikafspraak verder weg gemaakt kan worden, kan dat wellicht morgen dichter bij huis zijn.

Booster alleen op afspraak 

Om deze enorme operatie te realiseren, is de booster alleen op afspraak te verkrijgen. Zodra iemand aan de beurt is, kan er online een vaccinatie afspraak worden gemaakt. Dat kan via www.coronavaccinatie-afspraak.nl. Vraag anderen om hulp als het online inplannen lastig is. Inwoners kunnen bijvoorbeeld ook in de bibliotheek terecht voor hulp of de uitlegvideo op www.uitlegprikafspraak.nl bekijken.

Interval booster naar 3 maanden

Vanwege de snelle verspreiding van de omikronvariant is het interval nu ingekort van 6 naar 3 maanden. Als iemand aan de beurt is voor een booster hoef je geen half jaar meer te wachten. Als je laatste vaccinatie tenminste 3 maanden geleden was, kun je online een afspraak maken. Dat kan pas als jouw geboortejaar aan de beurt is. Dat wordt bekend gemaakt via media. Daarnaast krijg je ook een uitnodigingsbrief van het RIVM. Ook kun je pas een boostervaccinatie inplannen als je laatste besmetting minimaal 3 maanden geleden was.

Uitnodiging van oud naar jong

Mensen van 60 jaar en ouder zijn van oud naar jong opgeroepen om minimaal 3 maanden na de laatste vaccinatie of coronabesmetting de extra prik te halen. Ook zorgmedewerkers hebben een uitnodiging ontvangen. Daarna start de uitnodiging van mensen die jonger zijn dan 60 jaar. Ook dat gaat van oud naar jong. RIVM bepaalt de volgorde waarin mensen worden uitgenodigd.

Alleen samen 

De GGD’en zetten alles op alles om iedereen die dat wil zo snel mogelijk de boosterprik te geven. We doen daarbij ook een beroep op de inwoners. We vragen om je begrip en geduld. Bijvoorbeeld als je geen afspraak kunt plannen op de locatie van je voorkeur. Dagelijks komen er nieuwe afspraakmogelijkheden bij, dus probeer het later nog eens. Alleen samen krijgen we corona onder controle.