Overslaan en naar de inhoud gaan
InwonersNieuwsCoronaGGD Hart voor Brabant prikt versneld zorgmedewerkers

GGD Hart voor Brabant prikt versneld zorgmedewerkers

GGD Hart voor Brabant is vandaag in Waalwijk begonnen met de boostervaccinnatie voor zorgmedewerkers in Waalwijk. Dat gebeurt parallel aan de boostervaccinatie voor 80-plussers. Dankzij een intensieve samenwerking met de zorgaanbieders van langdurige zorg in het werkgebied, kan de GGD versneld starten. “Hierdoor hebben we de start van de boostervaccinatie naar voren kunnen halen. Met elkaar leveren we zo een extra bijdrage aan het verlagen van de werkdruk in de zorg”, aldus Thérèse Claassen Directeur Publieke  Gezondheid van GGD Hart voor Brabant.

Landelijke planning

De landelijke planning is dat vanaf 16 december de zorg aan de beurt is, of zoveel eerder als mogelijk. Bij GGD Hart voor Brabant blijkt eerder prikken goed mogelijk naast de andere
vaccinatieprocessen die al lopen. Hart voor Brabant zet daarvoor extra capaciteit in die al paraat stond.

Grote groep

De komende drie weken krijgen 20.000 zorgmedewerkers een boostervaccin. Dit is mogelijk doordat Hart voor Brabant een fijnmazige spreiding van locaties in stand heeft gehouden en
personeel snel kan opschalen. Zorginstelling Thebe is vandaag als eerste aan de beurt in Waalwijk, op korte termijn gevolgd door Mijzo, Prisma, Brabantzorg en GGZ Breburg.

Verlaagt kans op uitval

Zo snel mogelijk starten is van groot belang omdat de zorg onder enorme druk staat, ook door besmettingen onder (gevaccineerd) personeel. De boosterprik geeft een  boost aan het immuunsysteem. Daardoor is er een kleinere kans op uitval door een coronabesmetting. Internationaal onderzoek laat zien dat al twee weken na de start van het boosteren de effecten merkbaar kunnen zijn. Door het personeel van grote zorginstellingen bij de GGD te prikken, hebben die instellingen hun handen vrij om zelf hun eigen cliënten sneller te prikken. De samenwerking wordt verder uitgebreid met het boosteren van cliënten en personeel van de kleinere instellingen en niet-mobiele thuiswonende ouderen. “Dankzij deze boosterprik kunnen onze medewerkers goed beschermd hun werk blijven doen. We vinden het fantastisch dat de GGD Hart voor Brabant zich heeft ingespannen om dit versneld  mogelijk te maken voor de medewerkers van Thebe, Mijzo, Prisma, Brabantzorg en GGZ Breburg. Bij Thebe hebben zich binnen 12 uur tijd al duizend zorgmedewerkers gemeld. We maken er dus dankbaar gebruik van”, aldus Luc Kenter, bestuursvoorzitter van Thebe.

Behouden hoogste vaccinatiegraad

De GGD Hart voor Brabant vaccineert op dit moment 85-plussers met een booster en biedt de komende periode aan alle 60-plussers een booster aan, geheel conform de landelijke planning. Daarnaast blijft de GGD de eerste en tweede prik aanbieden en een derde prik voor mensen met een afweerstoornis. Ook vaccineert de GGD nog steeds wijkgericht in Tilburg en Den Bosch en heeft de GGD prikstraten ingericht bij het Jeroen Bosch Ziekenhuis en Bernhoven Ziekenhuis en prikt sinds vandaag dus massaal zorgmedewerkers. Hart voor Brabant heeft de hoogste vaccinatiegraad van Nederland en zet alles in het werk om dat ook zo te houden.

Het laatste nieuws

Doe jij iets terug voor weldoeners?

Als vaste steun en toeverlaat geeft Eric zijn buren op hun oude dag het gevoel er nog steeds te mogen zijn. Eri...

Aankondiging najaarsronde coronaprik 2024

Corona
Van 16 september tot december 2024 volgt er een corona najaarsronde. Lees meer over wie er welkom is voor de co...